Windows Defender nasıl kapatılır?


Windows kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulan güvenlik duvarı olan Windows Defender ayarının nasıl kapatılacağını ve Windows defender duvarının ne işe yaradığını bu içeriğimizde anlatmaya çalışacağız. Windows Defender kapatma işlemi oldukça pratik adımlardan geçiyor. Windows tarafından geliştirilmiş olan ve kullanıcılara ücretsiz olarak sunulan Windows Defender, kullanmaktan birçok kullanıcı memnun değil. Defenter bir casus yazılım koruma programı olurken, bilgisayarı korumak için yeterli gelmediği sebebiyle Windows defenter ayarını kullanıcılar kapatmak istiyor. Gelin şimdi Windows Defender nasıl kapatılır detaylıca bakalım.

Windows Defender kapatma işlemi oldukça basit diyebiliriz. Windows Defender ayarını devre dışı bırakmadan önce bilgisayarınıza bir antivirüs programı yüklediğinizden emin olun. Öyle ki Windows Defender devre dışı bırakma işlemi sonrasında bilgisayarınız tamamen korumasız olacaktır. Bu noktada onun yerine bir Antivirüs programı kurmanızı öneririz.

Windows Defender nasıl kapatılır?

Yukarıdaki adımları gerçekleştirdiğiniz zaman Windows Defender ayarınızı kolay bir şekilde devre dışı bırakmış olacaksınız. Defender kapandığı zaman bilgisayarınıza dışarıdan gelecek olan virüs ve casus yazılımlarına karşı tehdide açık olacaktır. Bu noktada Windows Defender seçeneğini kapattıktan sonra Antivirüs programı yüklemeniz gerekmektedir.

Windows Defender nedir?

Windows tarafından geliştirilerek kullanıcılara ücretsiz olarak sunulan bir güvenlik duvarı ve programıdır. Windows Vista, 7, 8, 10 ve 10 Pro sürümlerinde dahili olarak yüklü bir şekilde gelen Windows Defender, gelen tehditleri yok etmez. Ancak saptayarak kullanıcılara bildirir ve sorun kaldırılana kadar ise karantina altına alır.

Windows Defender tek başına yetiyor mu?

Windows Defender programını tek kullanmak için çeşitli faktörler bulunuyor. Ücretsiz olması ve tehdit algılama, ebeveyn denetimi ve güvenlik duvarı koruma gibi çeşitli iyi yönleri de bulunuyor. Diğer casus koruma programlarına karşı ise çeşitli eksileri de bulunuyor. İnternet tarayıcılarına güvenlik özelliklerinini eklenmesi, gerçek zamanlı korumanın yetersiz kalması ve kullanışsız arayüzü ile VPN gibi hizmetlerinin de olmaması olumsuz noktalarından birisi diyebiliriz. Diğer yandan şifre yöneticisi hizmetinin bulunmaması, yeterli güncelleme alamaması gibi kötü yönler Windows Defender’da yer alıyor. Bu noktada tek başına yeterli olmadığını ve bir virüs programı kullanmanızı öneririz.