Windows 11 sistem gereksinimleri güncellendi


Windows 11 için yapılan tanıtımda, özellikle işletim sistemine getirilen yeni sistem gereksinimleri büyük bir kafa karışıklığına yol açmıştı. Microsoft bu durumu daha da açık hale getirmek adına sistem gereksinimleri için yeni bir açıklama yaparak güncelleme duyurdu.

Windows 11 ile birlikte bir işletim sistemi için kapsamlı bir sistem gereksinimlerine imza atmayı başaran Microsoft, pek çok kullanıcının kafa karışıklığı yaşamasına yol açtı. Windows 11 tanıtımı sonrasında kullanıcıların mevcut bilgisayarlarının yeni işletim sistemini için uygun olup olmadığını kontrol edebilmesi adına özel bir araç da sundu. PC Health Control olarak adlandırılan yeni araç, kullanıcıların Windows 11 için uyumlu olup olmadığını tespit etse de sadece uyumlu ve uyumlu değil şeklindeki ifadeler, kullanıcılar için yeterince açık değildi. Bu nedenle yayınlanan yeni sistem gereksinimleri güncellemesi ile birlikte uygulamada da yeni bir güncellemenin kullanıma sunulduğu belirtildi. Böylece Windows 11 için sistem gereksinimlerini kontrol etmek isteyen kullanıcıların mevcut resmi araçtan artık daha fazla faydalanabileceği ve Windows 11 kurulumu için bilgisayarda ihtiyaç duyulan özelliklerin neler olduğunu öğrenebileceği belirtildi. Bu bakımdan Windows 11 kurmak isteyen kullanıcılar, bilgisayar sağlık kontrolü aracını çalıştırdıktan sonra bilgisayarının hangi özelliği nedeni ile Windows 11'i desteklemediğini öğrenebilecek.

Güvenliği ve güvenilirliği artırmak ve uyumluluk sorunlarını ortadan kaldırabilmek adına Windows 11 işletim sisteminde mevcut sistem gereksinimlerinde kararlı olduğunu açıklayan Microsoft, kullanıcıların yeni araç ile birlikte daha kolay bir şekilde Windows 11 geçişlerini yapabileceğini söyledi.

Windows 11 sistem gereksinimleri neden değişti?

Belirtilen tüm açıklamaların ardından sistem gereksinimlerinde yapılan değişiklikler ile ilgili ayrıntılı bir şekilde bilgi verildi. Windows 11'in güvenlikten uyumluluğa, çoklu görevden öğrenme alanlarına kadar kullanıcılar için eksiksiz bir sistem olduğunu aktaran Microsoft, kişilerin mevcut beklentileri doğrultusunda işletim sisteminin şekillenmeye devam edeceğini söyledi. Buna göre sistemde yapılan ilk yenilikler ve güncellemeler şöyle; 

Windows 11 %99,8 çökmesiz deneyim sağlayacak

Intel 8. nesil işlemciler, AMD Zen 2 ve Qualcomm 7 & 8 Serisi işlemcilere sahip cihazlar Windows 11 işletim sisteminde desteklenecek. Intel 7. nesil ve AMD Zen 1 için de testler yapılarak uyumluluk kontrol edilecek.

PC Health Control yenilikler için kullanımdan kaldırılacak. Güncelleme ile birlikte daha iyi hizmet verebilmek adına yeniden yayına alınacak.