Windows 10, Androidle birlikte çalışacak


İnternet devi Microsoft, son zamanlarda yapmış olduğu Android cihazlarla olan senkronize özelliklerle dikkat çekmeye devam ediyor. Şimdi ise Windows 10 için yeni bir Android entegrasyon aracı geliyor. Bu noktada “Telefonunuz” adlı uygulama için yeni bir güncelleme geldi. Bu güncelleme ile beraber artık Windows 10 işletim sistemli bir bilgisayarınızdan Android akıllı telefonunuzda yer alan bildirimleri görebilecek ve yönetebileceksiniz. Windows 10 Android bildirimleri sayesinde kullanıcıların büyük bir kolaylık kazanmasını sağlayacak.

Windows 10 Android Bildirim Özelliği

Android bildirimlerinin artık Windows 10 üzerinden takip edilebileceği üzerine bu özellik bir süredir geliştiriliyordu. Nihayet öyle de oldu ve özellik tam sürüm olarak güncellemeyle kullanıma verildi. Artık bilgisayarınız üzerinden herhangi bir Android cihazınızdaki bildirimi Windows 10 sistemli cihazınızdan rahat bir şekilde görebileceksiniz. Bu bildirimleri ayrıca bilgisayar üzerinden yönetebilmekte mümkün olacak. Bu özelliğin tüm uygulamaların bildirimleri tarafından destekleneceği belirtiliyor. Bu noktada bir uygulama kısıtlaması olmayacak diyebiliriz. Fakat WhatsApp gibi sohbet uygulamaların hızlı cevap bölümü şuan için bilgisayarda aktif olmayacak.

Herhangi bir bildirim yanıtlamak için yine telefonunuzu kullanmanız gerekecek. Bu özelliği kullanmak için Windows 10 Nisan ayı güncellemelerini veya daha yeni güncellemeleri almış olmanız gerekiyor. “Telefonunuz” uygulamasının ise 1.19052.657.0 sürümünde olması gerekiyor. Bu uygulama Microsoft Mağaza bölümünde yer alırken birçok özelliği daha desteklemesi güncellemeler ile bekleniyor. Bakalım bu özellik kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacak göreceğiz.