Wear OS saatlere donanım destekli hızlandırma


Android 11 bu senenin sonlarına doğru hayatımıza giriş yapacak, fakat akıllı saatlerimizdeki Wear OS için durum aynı değil. Google'ın akıllı saatlerdeki işletim sistemi hala Android 9 ile çalışmaya devam ediyor. Kendisi eski olsa da saatler için önemli güncellemeler gelmeye devam ediyor. Yeni gelen güncelleme ile saatlerin  arayüzü daha akıcı hale geldi.

Akıllı saatler için yayınlanan güncellemeler bazen hayat kurtarıcı olabilir. Sahip olduğumuz saatlerimizin de belirli bir kapasitesi mevcut ve değişen standartlar ile bu kapasiteyi en iyi biçimde kullanmak işletim sisteminin en önemli amacı.

Wear OS saatlere donanım destekli hızlandırma 

Google, giyilebilir teknoloji için yazılım kütüphanesinde bir güncelleme yapmıştı. Bu güncelleme ile geliştiriciler donanım destekli olarak hızlandırma özelliğini açarak kullanıcılara daha akıcı bir biçimde deneyim yaşatabiliyordu. GPU tarafında hataları çözümlemeye yarayan yeni özellik ile daha stabil bir kullanım vadediliyor.

Bu özellik yalnızca Android 9 kullanan akıllı saatler için geçerli durumda. Donanım destekli hızlandırma özelliğinin kullanıcıdan istenebilmesi için gerekli kod, Google tarafından yayınlandı ve örneklerle desteklendi. Bu özelliğin eklenmesindeki sebep; kullanıcılar için kanvas arkaplanlar sunuluyor olması. Ekranı kaydırdıkça farklı bölümleri görünen arkaplanlar daha fazla işlem gücü gerektiriyor.