Vivo X50 tasarımı ve teknik özellikleri belli oldu


Akıllı telefon sektörünün önemli markalarından biri olan Vivo X50 serisi üzerinde çalışmaya başladı.

Ürettiği akıllı telefonlarla kullanıcıların dikkatini çekmeyi başaran Çin merkezli şirket iki yeni model üzerinde çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde yeni bir model tanıtan Vivo’nun bu kez tanıtmak için hazırlandığı X50 ve X50 Pro modelleri hakkında sızıntılar gelmeye devam ediyor. Hatırlarsanız daha önce Vivo X50 Pro hakkında pek çok sızıntı gündeme gelmişti. X50 modelinin özellikleri ise bugüne kadar büyük bir gizemdi.

Vivo X50  özellikleri

Bugün gelen sızıntılar Vivo X50 modellinin bazı özelliklerini ortaya çıkardı. Delikli bir ekran tasarımıyla kullanıcılarına merhaba demek için hazırlanan Vivo X50 ince çerçeveleriyle çok şık bir görünüme sahip. Ekrana entegre parmak izi sensörüne sahip olan cihaz 1080×2376 piksel çözünürlük sunan 6.56 inçlik Super AMOLED ekran üzerine kurulu. Ön ekranına bulunan deliğin içinde 32 MP çözünürlüğünde bir selfie kamerasına ev sahipliği yapan Vivo X50 arka panelinde dörtlü kamera sistemine sahip. Cihazın kamera sistemindeki 48 MP çözünürlüklü ana kamerası 13 MP sensör, 8 MP telefoto kamera, + 8 MP ultra geniş açılı kamera ile güçlendirilmiş.

Vivo Apex 2020 özellikleri belli oldu

4.315 mAh’lık batarya kapasitesine sahip olduğu bilinen Vivo X50 33W’luk hızlı şarj desteği de sunuyor. İşlemci noktasında Qulacomm yonga setinden gücünü alan Vivo X50 modelinde Snapdragon 765G tercih edilmiş. Buda cihazın hem oyun, bağlantı ve genel performansı anlamında kullanıcılarına beklenen performansı sağlayacağını kesinleştiriyor.

Vivo X50 Pro’nun bilinen özellikleri

Ailenin bir diğer üyesi olan Vivo X50 Pro gücünü Snapdragon 768 5G yongasından alıyor. Arka panelinde Samsung’un yeni tanıtılan ISOCELL GN1 sensörü kullanan bir “Gimbal” tipi ana kameraya ev sahipliği yapan cihaz dörtlü kamera sistemine sahip. Daha önce benzeri olmayan bir OIS yani optik görüntü sabitleme performansına sahip olan Vivo X50 Pro kamera performansı noktasında 2020 yılının en iyileri arasında girmeye aday gibi duruyor. Kullanıcılarına kayıpsız olarak 10X ya da daha üstü optik (60x dijital ya da hibrit) zoom özelliği sunacağı söylenen Vivo X50 Pro 1 Haziran 2020 tarihinde tanıtılacak.