Skype'ın iOS uygulaması yeni bir özellik kazandı


Popüler mesajlaşma ve görüntülü görüşme uygulaması olan Skype, iOS uygulamasına arka plan bulanıklaştırma özelliğini dahil etti. Skype yazılımının yeni masaüstü versiyonunda geçtiğimiz yıldan beri aktif olan söz konusu bu özellik, kullanıcıların dağınık bir odayı yada müsait olmayan bir odayı görüşme esnasında görüntü sunmasının önüne geçiyor. Özellikle Corona dönemi ile beraber internet üzerinden iletişim ve görüntülü konferanslar oldukça önemli bir hal almaya başladı. Konferans uygulamalarının kullanım oranı son dönemde büyük oranda artarken, bu uygulamalar arasında Skype’ta yer aldı. Artan kullanıcı sayısı ile beraber uygulamaya her geçen gün yeni özellik sunan Microsoft, son olarak görüşmelerde daha fazla kişinin görünmesini sağlayacak bir özellik sunmuştu.

Skype için bulanıklaştırma özelliği geldi

Güncellemelerine son hızla devam eden Microsoft, şimdi ise Skype iOS tarafında arka planı bulanıklaştırma özelliğini sundu. Microsoft Teams uygulamasında zaten yer alan bu özellik, iPhone ve iPad kullanıcılarının video görüşme esnasında arka planı bulanıklaştırmasını mümkün kılıyor. Söz konusu bu özellik otomatik arka plan bulanıklaştırmayı sağlıyor ve geçtiğimiz yıl da masaüstü uygulamasına eklediğini belirtelim. Arka plan bulanıklaştırmada Microsoft yapay zeka kullanıyor. Kullanıcının yer aldığı odadaki her şeyi bulanıklaştırmak ve görüşme yapan kişiyi ana odak haline getiren bu sistem yapay zeka ile gerçekleşiyor.

Kullanılan yapay zeka ise kolları ve elleri algılıyor. Bu sayede vücut diline dair yapılan hareketler bulanıklaştırılmadan kullanılmış olunuyor. Diğer yandan yeni özellik ile çevredeki her şeyi gizlemek mümkün olmazken, video görüşmesinde istemediğiniz bazı kısımları gizlemiş olarak kullanışlı bir görüşme gerçekleştirmiş oluyorsunuz. iOS işletim sistemli cihazlara bu özelliğin gelmesi ile beraber artık Skype PC, iOS ve iPadOS’da arka plan bulanıklaştırmayı desteklemiş oluyor. Android cephesinde ise özelliğin henüz geldiğini söyleyemeyiz.