PlayStation'lar Discord ile entegreli çalışacak


Henüz birkaç hafta öncesinde Microsoft tarafından satın alınacağı konuları gündeme gelen Discord, Sony ile ortaklık işine girdi. Sony Interactive Entertainment’in CEO’su Jin Ryan tarafından yapılan duyuru ile beraber Discord’un 2022 yılında PlayStation Network’e entegre edileceği resmi olarak açıklandı. Discord platformu dünya genelinde aylık 140 milyondan fazla kullanıcısı olan ve yükselişini sürdüren uygulamalar arasında bulunuyor. Bu hızlı yükselişi öyle dikkat çekmişe benziyor ki, geçtiğimiz günlerde yazılım devi Microsoft’un dikkatini çekmiş ve iddialara göre Discord’u satın alabilmek için 10 milyar dolar gibi bir ödeme yapmak istediği ortaya çıkmıştı. Microsoft ise son dönemde oyun dünyasına yönelik attığı adımlar ile dikkatleri üzerine toplamaya devam ediyor.

Ancak oyun dünyasının bir diğer önemli ismi olan Sony’de bu piyasada önemli hamleler yapmaya devam ediyor. Yapılan yeni açıklamada Sony ile Discord, sosyal oyun deneyimini iyileştirmek için bir ortaklığa gitti.

Discord, 2022’de PlayStation Network platformuna geliyor

CEO Ryan tarafından gerçekleştirilen açıklamada

''Ekiplerimiz ile birlikte Discord'u PlayStation Network'teki sosyal ve oyun deneyiminizin bir parçası haline getirmek için şimdiden sıkı çalışıyoruz. Amacımız, Discord ve PlayStation deneyimlerini gelecek yılın başlarında konsolda ve mobil cihazlarda bir araya getirerek arkadaşların, grupların ve toplulukların birlikte oyun oynarken eğlenmelerine ve daha kolay iletişim kurmalarına olanak sağlamak''

sözleri ifade edildi.

Henüz bu anlaşmanın detayları ve bu sistemin nasıl olacağı noktasında açıklama yapılmış değil. Diğer yandan Xbox ile Discord entegrasyonu uzun yıllardır sürüyor. Ancak bu entegrasyon oldukça kısıtlı olurken, Discord’daki arkadaşlarınızın hangi oyunu oynadığını görmesi gibi özelliklere sahip durumda. Ancak Sony ve Discord anlaşması ile beraber çok daha iyi bir entegrasyon ve yeni özellikler yer alması bekleniyor. Bakalım bu birleşmede neler sunulacak göreceğiz.