Önce Huawei şimdi de Oppo, Samsung'u tahtından indirdi!


Oppo imzası taşıyan akıllı telefon modelleri her geçen gün yayılıyor. Huawei, 2 ay önce "dünyanın en büyük telefon üreticisi" unvanını Samsung'dan almayı başardı. Samsung şimdi de bölgesel lider imajı için savaş veriyor.

Doğu Asya temsilcilerinin üretmiş olduğu uygun fiyatlı akıllı telefonlar birçok kullanıcının telefon konusundaki tüketim alışkanlığını değiştirmeyi başardı. Artık Çinli firmaların üretmiş oldukları cihazlara gösterilen rağbet oldukça fazla.

Oppo akıllı telefon modelleri ile Güneydoğu Asya’nın lideri oldu

Counterpoint Research tarafından yayımlanan ilgili raporda Oppo ile Samsung için hazırlanmış olan veriler karşı karşıya getirildi. Güneydoğu Asya pazarını ele alan uzmanlar, Oppo'nun Samsung'u tahttan ettiğini tescilledi.

Bu senenin ikinci çeyreğine ait olan ve raporda kendisine yer verilen istatistikler son derece ilgi çekici. Counterpoint Research, Oppo’nun pazar payını yüzde 20.3 olarak açıkladı. Güney Koreli teknoloji devi Samsung ise yüzde 19,5 oranı ile pazar payı ile ikinci sıraya geriledi.

Listenin üçüncü sırasında yüzde 17,9'luk pazar payı ile Vivo yer alıyor. Dördüncü sırada yüzde 14 ile Xiaomi yer alırken beşinci sıraya bakıldığı zaman bizi pazar payı yüzde 12.8 olan realme karşılıyor.

Samsung bu pazardaki liderliğini ilk defa kaybetmiş olmuyor. Zira Oppo geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde de Samsung'un liderlik koltuğuna oturmuştu. Son olarak Güneydoğu Asya pazarının bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 22'lik bir düşüşe şahit olduğunu belirtelim. Bu dönemde toplam 24 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleşti.