Nvidia, GeForce RTX 3000 ekran kartlarını duyurdu


NVIDIA’nın ikinci nesil RTX GPU’larından olan GeForce RTX 30 Serisi, NVIDIA Ampere mimarisine dayanıyor ve önceki nesil GPU’lara kıyasla 2 kat daha fazla performans ve 1,9 kat daha fazla verimlilik sunuyor.  NVIDIA, yeni GPU üçlüsüne ek olarak (amiral gemisi GeForce RTX 3080, RTX 3070 ve “amansız” RTX 3090) GeForce oyuncuları için bir dizi yeni platformlar sundu. Bu platformlar, rekabet etmekten kaçmayan oyuncuları daha hızlı bir hale getiren NVIDIA Reflex, yayıncıların sanal yayın stüdyoları oluşturması için yapay zekadan faydalanan  NVIDIA Broadcast ve film oluşturmak için gerçek zamanlı bilgisayar grafik motorları kullananlara yönelik ise NVIDIA Omniverse Machinima’yı içeriyor.

NVIDIA CEO’su Jensen Huang NVIDIA tarihinin en büyük atılımı olan yeni GeForce RTX 3000 ekran kartlarını duyurdu.

Kısıtlı süre için, yeni bir  GeForce RTX 30 Serisi ekran kartları ya da bu ekran kartları yüklü olan sistemlerden satın alan oyuncular, Watch Dogs: Legion’ın PC için dijital bir sürümünü ve bir yıllık NVIDIA GeForce Now servisine abonelik kazanacaklar.

RTX 3000 Ailesi

eForce RTX 3080: Amiral Gemisi

GeForce RTX 3070: İdeal Fiyat / Performans

GeForce RTX 3090: “Amansız GPU”

Yeni ekran kartları, “dünyada ilk”lere de imza atıyor:

Çift Eksenli Hava Akışlı Termal Çözüm: Etkileyici yekpare tasarımı ile 2 kata kadar daha fazla soğutma özelliğine sahip. Oyuncular ve içerik üreticiler, hem her zaman olduğundan daha sessiz hem de serin çalışırken bu rakipsiz performansın keyfini çıkarabilecek.

Mükemmel Mekanik ve Elektrik Tasarımı: Daha güçlü mekanik bir yapı ile yeni bir düşük profilli yay ve 12 pimli güç konektörü, bileşenler ve soğutma için daha fazla alan bırakırken, dahili adaptör ise mevcut güç kaynağındaki 8 pinli konektör ile uyumlu.

HDMI 2.1: HDMI 2.1 tarafından sağlanan artırılmış bant genişliği, ultra yüksek çözünürlüklü oyunlar için 8K HDR TV’lere ilk kez tek kablolu bağlantıya izin veriyor.

AV1 Codec: AV1 codec’i destekleyen ilk ekran kartı olma özelliği taşıyor. Bu özellik sayesinde oyuncular, %50’ye kadar daha az bant genişliği kullanan 8K’ya kadar HDR videoları görüntüleyebiliyor.

Nereden Satın Alınabilir

GeForce RTX 3090, 3080 ve 3070 ekran kartları ASUS, Colourful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY ve Zotac gibi kart sağlayıcıları tarafından stok saatli ve fabrikada hız aşırtmalı modeller de dahil olmak üzere özel anakartlar olarak sunulacak. Founders Edition ise www.nvidia.com adresinden ulaşılabilir olacak.