Lucasfilm Games açık dünya VR Star Wars oyunu için Ubisoft'la anlaştı


Star Wars hayranlarını sevindirecek bir gelişme yaşandı. Ubisoft açık dünya sistemine sahip VR bir Star Wars oyunu için kolları sıvadı.

 

Bugün ortaya çıkan bir bilgiyle Ubisoft yeni bir Star Wars oyunu geliştirdiği öğrenildi. Üstelik şirket bunun için Lucasfilm Games ile anlaşma sağladı. Yeni nesil oyun konsollarının arından oyun dünyasından oyunseverlerin yüzünü güldürecek yeni haberler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sene

Disney tarafından kurulan ve Star Wars oyunlarından sorumlu olan Lucasfilm Games, ilk oyununu tanıtmıştı. Bu evreni geliştirmek isteyen şirket açık dünya aksiyon odaklı bir Star Wars oyunu için Ubisoft anlaşma sağladı.

Star Wars evreni genişliyor

Star Wars oyunları için hali hazıra Electronic Arts’la anlaşmalı olan Disney‘in ise nasıl Ubisoft’la anlaşmayı tercih ettiği, yola neden Electronic Arts ile devam etmediği hakkında ise henüz bir açıklama yok. Geçtiğimiz sene Electronic Arts‘in özel anlaşma ile sadece kendine bağladığı Star Wars evreni görünüşe göre şirkete özel kalmayacak.

Star Wars KOTOR II The Sith Lords sistem gereksinimleri

Oyun hakkında detaylar henüz belli olmasa da bu haber pek çok oyuncuyu şimdiden heyecanlandırmış durumda. Yeni oyunun geliştirici ekibi ise Massive Entertainment olacak. The Division ve Crew serilerini yapan şirket, yeni Star Wars oyunu için Snowdrop Engine isimli oyun motorunu kullanacak.

Açık dünya oyunları denilince oyun dünyasının önemli şirketlerinden biri olarak karşımıza çıkan Ubisoft’da bu yeni anlaşmadan oldukça memnun. Yeni Star Wras oyunu için Lucasfilm Games ile ortak çalışacaklarını açıklayan Ubisoft CEO‘su Yves Guillemot, hayranların hep arzuladığı oyunu çıkarmak istediklerini dile getirdi. Alınan duyumlara göre iki şirket oyun için masa başı toplantılarına çoktan başladı. Oyunun ne zaman yayımlanacağı ise şimdilik bilinmiyor. Star Wars'ın yeni VR oyunu hakkındaki gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.