iOS 12.1 İle Gelen Gizli Özellik Kullanıcıları Çıldırtıyor


Apple’ın en yeni işletim sistemi sürümü olan iOS 12 yüksek kullanım oranları ile dikkat çekiyor. Yeni işletim sistemi birçok özelliğin yanı sıra sunmuş olduğu performans artışı ile kullanıcıların beğenisini kazanmıştı. Şimdi ise Apple’ın yeni geliştirmelerini yaptığı yeni sürümlerini yayınladığını görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan iOS 12.0.1 güncellemesi ile beraber sisteme gizli bir özellik ekleniyor. Bu gizli özellik kapsamında kullanıcıları çıldırtan bir problemde beraberinde gelmiş oluyor. Söz konusu bu özellik ile beraber kullanıcılar istemeden farklı kişilere iMessage ile mesaj gönderiyorlar. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan iOS 12.0.1 güncellemesi iPhone ve iPad kullanıcılarının indirmesine açılmıştı.

iOS 12.0.1 Özelliğinin Büyük Sorunu

Şirket iOS 12’de yer alan ufak problemleri iyileştirmek adına bu yeni güncellemesini kullanıcılara sundu. Ancak yeni iOS 12.0.1 güncellemesinde oldukça ilginç bir hata ortaya çıktı. Bu hataların başında ise Apple’ın yeni özellik olarak ifade ettiği bir durumdan ötürü meydana geliyor. Cihazda yer alan kişiler Apple ID’ye göre otomatik bir şekilde düzenleniyor. Durum böyle olunca iMessage üzerinden bir kişiye mesaj gönderdiğiniz zaman o mesaj ID’de yer alan tüm kişilere gönderiliyor. Bu durumda ortaya iMessage hatasını çıkartmış oluyor.

Bu noktada arkadaşınız veya aile üyelerinizden birisi Apple ID paylaşımı yaparsa gönderilecek olan tüm mesajlar ID’ye sahip olan tüm kullanıcılar ile paylaşılmış oluyor. Bu durumda gönderilen alakasız mesajlar aileniz, çocuğunuz veya ID paylaşılan kişiler ile paylaşılmış oluyor. Bu karmaşık ve büyük problem olarak gözüken bu hatanın Apple tarafından nasıl düzeltileceği ise bilinmiyor. iOS 12.0.1’de yer alan tek büyük hata bundan ibaret değil. Bu noktada bazı iPhone kullanıcılarının çağrı yapamadığı veya çağrı alamadığı gibi problemleri de bulunuyor.

Ayrıca Apple’In en güçlü ve pahalı modelleri olan iPhone Xs ve iPhone Xs Max modellerinde 4G-LTE problemleri ortaya çıkmış durumda. Apple’ın iOS 12.0.1 güncellemesi ile gideremediği bu problemlere ek olarak batarya, wifi ve Bluetooth gibi problemler de ortaya çıkmış durumda. Apple’ın tüm bu problemleri yeni bir iOS güncellemesi ile iyileştirmesi ve sorunu gidermesi bekleniyor.