Huawei teknokoji liderliğini Samsung'a bırakmıyor


Canalsy isimli bir araştırma şirketi tarafından yapılan son araştırma, Huawei'nin akıllı telefon sektörünün bir numarası olduğunu gösteriyor. Araştırmaya göre Huawei, 2020 yılının ikinci çeyreğinde 55.8 milyon akıllı telefon sevkıyatı gerçekleştirerek, sektörün bir numarası olmayı başardı.

Canalsy'nin hazırladığı rapora göre Huawei'nin 2020 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 5 düşüş ile 55.8 milyon telefon sevkıyatı gerçekleştirdi. Huawei'nin en büyük rakibi olan Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, aynı dönem içerisinde 53.7 milyon akıllı telefon sevkıyatı gerçekleştirdi. Bu da Huawei'nin, çok az bir fark ile olsa da Samsung'un önüne geçtiğini gösteriyor. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Canalsy Analisti Ben Stanton, bu durumun bundan bir yıl önce sadece birkaç kişinin tahmin edebileceği bir şey olduğunu ifade ediyor. Samsung'un Çin'de yüzde 1'den daha düşük pazar payının olduğunu ifade eden Stanton, Huawei'nin bu pozisyona gelmesini sağlayan şeyin COVID-19 salgını olduğunu söylüyor. Stanton'a göre koronavirüs salgını olmasaydı, Huawei Samsung'u geçemeyecekti.

Samsung'la Huawei'nin akıllı telefon sevkıyatlarının yıllara göre kıyaslanması

Canalsy yetkililerinden Mo Jia tarafından yapılan açıklamalarda, Huawei'nin zirvede olmasının şirket için oldukça önemli olduğuna vurgu yapılıyor. Ancak Jia'ya göre Huawei'nin marka gücünü yerli tüketicilere ve tedarikçilere sergileyecek olması, şirketin başarısının devamı için yeterli değil. Jia'ya göre Huawei'nin sektör liderliği şu an için sağlanmış olsa da bunun ilerleyen süreç içerisinde korunması çok zor. Çünkü özellikle de Avrupa gibi kilit pazarlarda yaşanacak olan  ekonomik iyileşmeler, Huawei'nin zirvede kalmasını zorlaştıracak.