Huawei P40 Lite ülkemizde de satılacak


Huawei P40 serisinin ilk modeli, Huawei Nova 6 SE'nin yeni isimlendirilmiş hali Huawei P40 için Türkiye satış fiyatı nihayet belli oldu. Huawei P40, P40 Pro ve P40 Pro Plus öncesinde raflarda yer alan Huawei P40 Lite, çok yakın zaman içerisinde ülkemizde satışa sunulacak. Cihazın belirlenen ve açıklanan resmi garantili Türkiye fiyatı ise 3.199 TL seviyesindedir. Günümüzdeki telefon fiyatlarına baktığımızda Huawei P40 Lite'ın fiyatı uygun olarak değerlendirildiğinden oldukça geniş bir kitleye hitap ediyor. Tahmin edileceği üzere söz konusu bu akıllı cihaz GMS değil HMS altyapısına sahip bir şekilde geliyor. 

Yani bu yeni sistem sayesinde uygulamaları yüklemek için Google Play değil Huawei'nin uygulama mağazası olan AppGalery'yi kullanmanız gerekebilir. Bu bilgilere ek olarak şirket "P40 Lite E" modelinin de Türkiye'de satışa sunulacağını açıkladı. Ülkemizde satışa sunulan ilk model normal P40 Lite, genel olarak değerlendirmek gerekirse oldukça şık olarak görünüyor. Ön kamera sistemini bir ekran deliğine yerleştirilmiş olup, ince çerçeveler üzerine kurulu olan Huawei P40 Lite, hem tasarımı hem de fiyatı ile kullanıcıların beğenisini kazanacak. Huawei P40 Lite'ın parmak izi sensörü yan tarafta yer alan güç düğmesine gömülü olup, cihaz orta segment özelliklere sahiptir. Cihazın arka kısmında ise iPhone benzeri bir kamera modülü yer alıyor. 

Huawei P40 Lite'ın teknik özellikleri

Hem fiyatı hem de özellikleri ile dikkatleri üzerine toplamayı başaran Huawei P40 Lite, arka kısmında 48 megapiksel F1.8 + 8 megapiksel F2.4 ultra geniş açı + 2 megapiksel F2.4 derinlik + 2 megapiksel F2.4 makro kameraları taşıyor. Önünde ise 16 megapiksel F2.0 selfie kamerası yer alan Huawei P40 Lite, 6,4 inç FHD+ LCD ekran üstüne kuruluyor. Söz konusu cihaz gücünü Kirin 810 işlemci sisteminden alırken 6 GB RAM özelliğine sahiptir. Buna ek olarak ise cihazın 128 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Aynı zamanda 4.200 mAh pil kapasitesi sahip olup kullanıcıları için güçlü bir kullanım sunuyor. Bu pil firmanın 40W SuperCharge hızlı şarj sistemi ile oldukça hızlı şekilde doldurulabiliyor. Cihaz hem fiyatı ile hem de özellikleri ile kullanıcıları tatmin edecek düzeydedir.