Google Stadia Türkiye’ye ne zaman gelecek?


Herhangi bir güçlü donanıma binlerce lira harcamadan en yeni oyunları deneyimlemek milyonlarca oyuncunun en büyük hayali. Bu hayali gerçekleştirmek üzere olan Google Stadia ise yurt dışında hizmet veriyor. Peki Google Stadia Türkiye pazarına ne zaman giriş yapacak ve fiyatı ne düzeyde olacak?

Günümüzün gelişen teknolojisi ile birlikte artık bulut servisleri de bilim kurgu filmlerine benzer bir nitelik kazanmaya başladı. Google'ın ise bir süredir merakla beklenen bulut oyun servisi Google Stadia, bazı ülkelerde 2020 yılından itibaren kullanıma açıldı. 

Google Stadia ile birlikte kullanıcılar, aylık olarak belirli ücret karşılığında ücretsiz olarak sunulan oyunları kütüphanelerine ekleyebiliyor ve istedikleri zaman oyun satın alma işlemi de yapabiliyorlar. 

Google Stadia Türkiye’ye ne zaman gelecek?

Google Stadia 2020 yılı itibarıyla; ABD, Kanada, İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya, İspanya, Danimarka ve Norveç gibi batı ve kuzey ülkelerinde kullanılabiliyor. Henüz doğu ülkelerine ait olan pazara net bir giriş yapmayan Google’ın Stadia’yı Türkiye’ye ne zaman getireceği ise merak konusu.

Google Stadia’nın topluluk forumlarında bir Türk oyuncunun “Stadia Türkiye’ye ne zaman gelecek?” sorusuna ise bir yetkiliden cevap gelmiş durumda. Tobonaut isimli Stadia yetkilisinin verdiği cevap ise şu şekilde:

Selamlar, şunu belirtmeliyim ki Stadia’yı daha farklı ülkelerde yayınlamak şu an için; oyun lisanslaması, ödeme planı oluşturma ve teknik destek sağlama gibi yerine getirilmesi gereken birçok görevi, iş yükünü ve sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Bu cevabın sizi mutlu etmeyeceğini biliyoruz fakat şu an için Stadia’nın yeni ülkelerde yayınlanmasına ilişkin bir yol haritası bulunmuyor.

Yapılan bu açıklama ile birlikte Google Stadia'nın yakın bir zamanda Türkiye pazarı ile buluşamayacağı anlaşılıyor.

Google Stadia oyunları:

Google Stadia ile uyumlu mobil cihazlar:

Google Stadia Türkiye fiyat ne kadar olacak?

Google Stadia'nın ülkemiz pazarına giriş yapma planları şu an için yok. Fakat Türkiye pazarına giriş yapması durumunda uygulanacak olan fiyat tahminleri elbette var. Şu an için aylık olarak 9,99 Dolar fiyat etiketine sahip. Fakat kur farkı sebebi ile ülkemize göre bir fiyat politikasının belirlenmesi bekleniyor.