Google Chrome'a Yeni Bir Özellik Ekleniyor


Dünyanın en popüler internet tarayıcı uygulamalarından birisi olan Google Chrome için yenilik güncellemeleri sunulmaya devam ediliyor. Tarayıcı en çok kullanılan isimlerden birisi olsa da hala çeşitli eksikleri bulunuyor. Google ise bu eksiklerin en kısa sürede giderilmesi için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bazı diğer tarayıcılarda olan özelliklerin Google Chrome’da bulunmadığı biliniyor. Bu özelliklerden en dikkat çekici olanı ise Okuyucu Modu oluyor. Bu mod ile reklam dolu bir internet sitesindeki otomatik videoları ve çeşitli konu dışı içerikleri gizleyerek rahat bir şekilde yazıya odaklanmak için kullanabilirsiniz. Birçok tarayıcıda yer alan okuyucu modu, Chrome’a gelecek olan yeni bir güncelleme ile tarayıcıya entegre edilmiş olacak.

Google Chrome için Okuyucu Modu Geliyor

Google Chrome kullanıcıları tarafından uzun bir süredir beklenen bu özellik nihayet sunulmaya hazırlanıyor. Google, tarayıcısında yer alan bu eksik özellikleri yavaş bir şekilde onarmaya devam ederken sıradaki düzeltmesi ise Okuyucu Modu tarafında oluyor. Google Chrome’un farklı bir versiyonu olan Chrome Canary için söz konusu bu özellik yayınlanmış durumda. Özelliği küçük bir komut işlemi ile aktif etmek mümkün olurken, bu özelliğin test aşamasında olduğu ve yakın bir zamanda Chrome Masaüstü uygulaması için de yayında olması bekleniyor.

Bu sayede artık ek bir eklentiye gerek kalmadan Okuyucu Modu ile internet gezintisi yapabileceksiniz. Özelliği şuan için deneyimlemek istiyorsanız, Chrome Canary sürümünü kullanmanız gerekiyor. Özelliğin Google Chrome için ne zaman geleceği henüz belli olmuş değil.