Bios güncelleme ne işe nedir ve nasıl güncellenir?


Her kesimden hem amatör hem de profesyonel bilgisayar kullananların iyi bildiği bir kavram olan Bios, içerisinde birçok şeye imkan veren bir arayüz diyebiliriz. Bios ana kartın temel olarak sahip olduğu bir işletim sistemi diyebiliriz. Bu alan her zaman karmaşık olarak gözükse de, Bios güncellemesi önemli konulardan birisi diyebiliriz. Bu arayüzdeki ayarların ve güncellemelerin dikkatli bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekirken, bizde sizlere bu içeriğimizde Bios güncellemesinin ne işe yaradığını ve nasıl yapabileceğinize bakacağız.

Bios’u açıklamak gerekirse, bilgisayara bağlı olan giriş ve çıkış aygıtlarını kontrol eden ve sistemin açılmasını sağlayan bir yazılım biçimidir. Ayrıca Bios ile RAM veya işlemci gibi donanımlarınızda çeşitli performans artışlarına gidebilirsiniz.

Bios nedir? Bios güncellemesi nasıl yapılır?

Bios ile;

Gerçekleştirilebilmektedir.

Bios güncellemesi nasıl yapılır?

Bios güncellemesi esnasında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. Güncellemenin anakart marka ve modeline göre indirilmesi gerekiyor. Bu kapsamda indirmenin yapılmaması gibi bir durumda çeşitli problemler ortaya çıkabilir veya güncelleme başarısız olabilir. Anakart için uygun olan marka ve modeli belirledikten sonra güncelleme adımlarına geçebilirsiniz.

Bilgisayarın Bios sürümü nasıl öğrenilir?

Windows 10 bios güncelleme bölümüne nasıl girilir?

Anakart bios güncelleme dosyasını indirme

Sürüm bilgisini öğrendikten sonra anakart yazılımının resmi internet sitesinde güncelleme dosyası yer alacaktır. Buradan gerekli yazılım güncellemesi için dosyayı indirebilirsiniz. Ancak sitesinde çıkmadı ise Google’da anakart marka ve model araması gerçekleştirerek yine güncelleme dosyasına erişebilirsiniz.