Battlefield 1'i Tam 8K Çözünürlükte Oynadılar


Senaryo ve konu bakımından 1.Dünya Savaşını baz alan sevilen FPS oyunu Battlefield 1 birçok oyuncu tarafından hala popüler bir şekilde oynanmaya devam ediyor. Oyun sunmuş olduğu hikaye ve senaryo haricinde üst seviye grafik detayları ile bir hayli beğeniliyor. Kullanıcılara tam bir grafik şöleni sunan bu oyun Frosbite 3 motoru ile beraber tam bir canavar haline dönüşüyor. Şimdi ise Battlefield 1 oyunu Thirty IR adlı bir YouTube kanalı tarafından tam 8K çözünürlük kalitesinde oynatıldı. Oyunun en üst grafik ayarları ile oynamayı başaran kullanıcı oldukça etkileyici ve üst seviye bir görüntü elde etmeyi başardı.

Battlefield 1’i 8K Çözünürlük ile Oynamak

Kullanıcının oldukça güçlü bir bilgisayarı bulunurken bu noktada 2 adet Nvidia RTX 2080 Ti ekran kartı modeli kullanılarak Battlefield 1 en yüksek grafiklerde oynamayı başarmış durumda. Oyun ile gerçekleşen bu test ile beraber Nvidia’nın en yeni nesil ekran kartı modellerinin oldukça iyi bir performans sergilediği de ortaya çıkmış oluyor. RTX 2080 Ti model ekran kartı kullanan kullanıcı kartlar arasında SLI bağlantısı gerçekleştirmiş durumda. Yapılan bu işlem ile beraber oyunu tam 8K çözünürlük ile 60 FPS ve yukarı bir değerde oynatmayı başarıyor.

Yeni nesil ekran kartlarının grafikler bakımında oyuncuları bir hayli mest etmesi beklenirken Battlefield 1’in bu testi ise buna bir örnek diyebiliriz.

Bu oyun için kullanılan RTX 2080 Ti ekran kartlarının özelliklerini hatırlayacak olursak kartta 4352 Cuda çekirdeği yer alıyor ve 1545 Mhz saatlik bir hıza sahip durumda. 14 Gbps bellek hızı ve 616 GB/s bellen bant genişliğine sahip olan bu kart 11 GB DDR6 bellek ile geliyor.