Among Us oyuncuları spam saldırısıyla karşı karşıya kaldı - Haberler - indir.com

Among Us oyuncuları spam saldırısıyla karşı karşıya kaldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-05 20:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Son dönemlerin en popüler online tahmin oyunlarından biri olan Among Us’ın geliştiricisi InnerSloth, online oyunlar sırasında oyuncularını etkileyen bir siber saldırı ile mücadele etmek zorunda kaldı. ESET, oyun içi sohbeti engelleyen spam saldırısı için araştırma başlattı.

Piyasaya birkaç sene önce çıkış yapan Among Us oyunu bu yılın en popüler oyunları arasında yer alıyor. Çocukluğumuzda oynadığımız “Katil Kim?” oyununu andıran Among Us’a spam saldırısı gerçekleştirildi. Oyun içi sohbet bölümüne spam mesajlar atan “Eric Loris” adı altındaki hesap, oyunculardan Youtube kanalına abone olmalarını istedi. Bu konuda oyuncuları tehdit eden kullanıcı bazı mesajlarında, abone olmadıkları takdirde cihazlarının ele geçirileceğine dair mesajlar gönderdi. Ayrıca diğer mesajlar, 2020 seçimlerinde ABD Başkanı Donald Trump’ın desteklenmesini de içeriyordu. İncelemeler üzerine, abone olunması istenen Youtube kanalının çeşitli oyunlarla ilgili hileleri ve ihlalleri yayınladığı gözlemlendi.

The Wolf Among Us Android için Yayınlandı (Video)The Wolf Among Us Android için Yayınlandı (Video)

Bir süre güvendiğiniz oyuncularla oynayın

Dünyanın en büyük siber güvenlik şirketlerinden olan ESET konuyla ilgili hızlı bir araştırma başlattı. ESET’in tespitlerine göre oyuncular, Twitter da dahil olmak üzere çeşitli sosyal medya hesaplarından spam saldırısından şikayet eden ekran görüntüleri paylaştı. InnerSloth sorundan haberdar olur olmaz sorunu araştırmaya başladı. Bununla birlikte şirket sorunu ortadan kaldırmak için acil durum sunucusu güncellemesi üzerinde de çalışmaya başladı. Oyun stüdyosu yaptığı açıklamada oyuncularına halka açık online oyunlara katılmak yerine güvenebilecekleri kişilerle özel oyunları tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Among Us için Ekim ayı betası pek çok yenilikle yayımlandı

Oyunu yeniden başlatmak gerekebilir

InnerSloth’un geliştiricilerinden Forest Willard, o gece geç saatlerde acil durum güncellemesi yayımlamaya başladı ve oyuncuların oyunu yeniden başlatması gerekebileceği ile ilgili uyardı. Sonraki bir tweet’te güncellemeyi yayınlamanın neden bu kadar uzun sürdüğünü açıkladı: “Yanlış teşhislerden korktuğum için güncellemeyi hızlı bir şekilde yayınlamadığımızı belirtmek istiyorum. Saldırıya uğramadığınız halde saldırıya uğradığınızı düşünebilirdiniz. Bu hatayı bulmak için elimizden gelenin en iyisini yaptık, ancak bu bizi çok zorladı.” Açıklamasını yaptı.

Oyun moduna sahip siber güvenlik yazılımları kullanın

ESET ise yaptığı açıklamalarda bir kez daha online oyun ve oyuncuların her zaman siber suçluların radarı içinde olduğuna değindi. Oyuncuların sistemleri, spam veya DDoS atakları gibi amaçlarla hedef alınabileceği gibi, sisteme sızarak kimlik bilgileri ve özel verilere ulaşma amacıyla oyunların kullanılması da mümkün olabildiğini belirten ESET Araştırmacıları, kullanıcılara oyun oynarken de antivirüs ve internet güvenliği yazılımlarının kullanılması gerektiğini özellikle ‘Oyun Modu‘ bulunan güvenlik yazılımlarının tercih etmeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu.

 


Telltale Games'ten The Wolf Among US 2 duyurusu geldiTelltale Games'ten The Wolf Among US 2 duyurusu geldi
INJUSTICE GODS AMONG US GOTY sistem gereksinimleriINJUSTICE GODS AMONG US GOTY sistem gereksinimleri

PAYLAŞ