AMD'nin Yeni İşlemci Modelleri Nasıl Olacak? - Haberler - indir.com

AMD'nin Yeni İşlemci Modelleri Nasıl Olacak?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-02 11:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler işlemci üreticilerinden birisi olan AMD cephesinin, Ryzen serisi işlemcileri ile iyi bir atağa kalktığını ifade edebiliriz. 2017 yılında yaşadığı bu yükselişi devam ettirmek isteyen şirket 2018 ve 2019 yıllarında fiyat performans işlemci modelleri ile kullanıcılarının karşısına çıkabilir. İşlemci sektörü denildiği zaman Intel ile rekabeti bilinen AMD, önümüzdeki yıllardaki taşınabilir bilgisayarlar için işlemci üretim hedeflerinin olduğunu ifade ediyor. Piyasada yer alan yeni nesil AMD işlemcili bilgisayarların sayısı bir hayli az diyebiliriz. İddialar doğrultusunda ise AMD yeni işlemcilerinde Zen mimarisini ve 12 nm üretim teknolojisini kullanacak. İşlemci soketi noktasında aynı modeli kullanması beklenen AMD ilerleyen zamanlarda Vega ve ZEN mimarilerini birleştirebilir.

Bu noktada AMD, Intel şirketinin aksine yeni işlemci modeli ile yeni işlemci soketine geçmek yerine aynı işlemci soketini uzun zamandır kullanması oldukça dikkat çekiyor. Bu noktada tüketici dostu bir hamlede bulunan AMD, birçok kullanıcının gönlünü kazanmışa benziyor. Diğer yandan gereksiz olarak anakart değiştirmelerinde önüne geçecek olan AMD şirketi sistemlerin rahat yükseltilmesi adına yeni olanaklar sunuyor. Birçok kullanıcı ise bu avantajlar ve kullanıcı dostu hamlelerden ötürü uzun bir zaman boyunca AMD işlemci modelleri kullanacak gibi duruyor.

Ekran kartı üretimi cephesinde de benzer geliştirmeler ve yükselişler beklediğimiz AMD cephesinde önümüzdeki yıllarda oldukça iyi GPU modelleri görebiliriz. Bakalım işlemci rekabetinde AMD, Intel karşısında ne gibi bir performans sergileyecek göreceğiz.





PAYLAŞ