AMD'nin 2020'ye kadar işlemci yol haritası belli oldu - Haberler - indir.com

AMD'nin 2020'ye kadar işlemci yol haritası belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-09 16:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde işlemci pazarında yükselişe geçen AMD şirketinin bu yükselişini ilerleyen dönemlerde de sürdürme kararı bulunuyor. Bu kapsamda şirket Zen+ ve Zen 2 mimarisine sahip yeni işlemcileri ile oldukça iddialı olması bekleniyor. Tamamen baştan geliştirilmiş olan Zen mimarili işlemcileri pazarda iyi bir çıkış yakalatması bekleniyor. Diğer yandan Ryzen 2 serisi ile pazarda söz ettirmesi beklenen AMD'nin ilerleyen dönemlere yönelik hamleleri açıklandı.

Geçtiğimiz sene 14nm teknoloji ile geliştirilen Zen mimarisinden sonra şirketin bu yıl yeni bir mimari kullanmak yerine 12nm sürecinde iyileştirilmiş üretilen bu seri ile devam etmesi bekleniyor. AMD'nin ilk yeni ürünlerini ise bu ay tanıtması bekleniyor. Ayrıca Zen+ mimarili işlemcilerin ise gelecek ay ile beraber duyurulacağı düşünülüyor. Yaz ayı sonlarında ise Zen+ mimarili ikinci nesil Thredirepper işlemcileri pazara sunulacak. APU destekli mimariye sahip Raven Rigde işlemcileri ise yaygınlaşmaya başladığı biliniyor.

2019 ile beraber AMD cephesinde asıl değişikliğin yapılması bekleniyor ve şirketin 7nm sürecine geçiş yapacağı bekleniyor. Bu dönemde ise üçüncü nesil Thereadripper işlemcileri ile beraber Matisse kod adlı Ryzen serisini görebileceğiz. Bu yeni ürünler ise önceki modellere göre daha performanslı ve gelişmiş bir teknolojiye sahip olacak. 2020 ile beraber ise Zen 2 tabana sahip Renoir APU'lar pazarda yerini alacak.





PAYLAŞ