AMD'den NVIDIA ve Intel hakkında şaşırtan adım - Haberler - indir.com

AMD'den NVIDIA ve Intel hakkında şaşırtan adım

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-24 21:00:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Henüz geçtiğimiz haftalarda 28 Ekim tarihi ile beraber RX 6000 serisi ekran kartı modellerini tanıtan AMD, pazara iddialı bir giriş yapmıştı. Bu yeni ekran kartı modelleri ile beraber Rage Mode ve Smart Access Memory gibi bazı yeni yazılım yeniliklerini de tanıtan AMD, rakiplerine bir avantaj da sağlamış oldu. Öyle ki RX 6000 serisi ekran kartı modelleri, SAM teknolojisi ile Ryzen 5000 serisi işlemciler ile daha yüksek performans vadediyor. Ancak şimdi AMD tarafından belirtilene göre Smart Access Memory özelliği için NVIDIA ve Intel’e istedikleri zaman yardım edebileceklerini belirtti.

RX 6000 serisi ile beraber gelen Smart Access Memory özelliği, işlemci ve ekran kartının daha işlevsel çalışmasını sağlayan bir özellik diyebiliriz. Bu özellik sayesinde işlemc, ekran kartında yer alan belleklerin tamamına erişebiliyor. Bu sayede ise performansta bir artış yaşanmış oluyor. Bu artışın oyuna göre yüzde 4 ile 13 arasında gerçekleşmesi  beklenirken FHD çözünürlükte artış daha fazla oluyor.

AMD Ryzen 5 5600X Benchmark sonuçları paylaşıldıAMD Ryzen 5 5600X Benchmark sonuçları paylaşıldı

AMD, Smart Acess Memory teknolojisi ile dikkat çekiyor

Smart Access Memory özelliği şuan için RX 6000 serisinden bir ekran kartı ile Ryzen 5000 serisi bir işlemci ile beraber kullanıldığı zaman aktif edilebiliyor. Ancak NVIDIA, AMD’nin geliştirdiği Smart Access Memory özelliği için üreticiler ile anlaşılır ise evrensel olarak uygulanabileceğini de ifade ediyor. AMD’den Soctt Herkelman ile yapılan röportajda ise Herkelman konu hakkında; “Intel’in, anakart üreticileriyle birlikte işlemcileri üzerine çalışması gerekecek. Rakiplerimizin yapması gereken bazı işler var. Daha açık olmak gerekirse, Radeon ekibimiz onları hazırlamak için Intel ile birlikte çalışacak. Ryzen ekibimiz de NVIDIA ile çalışacak. Halihazırda firmalar arasında bazı konuşmalar devam ediyor. Bu özelliği AMD platformlarında etkinleştirmek istiyorlarsa, onları durdurmayacağız. Umarım bunun için çalışırlar. Günün sonunda oyuncular kazanmış olur ve önemli olan tek şey de aslında bu. Biz sadece bunu en hızlı yapabilen şirketiz çünkü dünyada aynı anda ekran kartı ve işlemci üreten tek şirketiz.” Dedi.

AMD tarafından sunulan Smart Access Memory özelliği belli bir standarta erişir ise oyun dünyasında çok daha fazla dikkat çekmesi ve etki sağlaması bekleniyor.


AMD Radeon RX 6800, RTX 3090'ı alt ettiAMD Radeon RX 6800, RTX 3090'ı alt etti
AMD, RX 6800 XT ışın izleme performansı yayımlandıAMD, RX 6800 XT ışın izleme performansı yayımlandı

PAYLAŞ