AMD'den ekran kartı açıklaması geldi - Haberler - indir.com

AMD'den ekran kartı açıklaması geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-18 13:20:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Şubat ayında piyasaya çıkacak olan Radeon VII, kaç kişi almayı planlıyor? Alacak olan insanların stok sıkıntısı çok fazla yaşayacağı görünmüyor. Neden diyecek olursanız AMD’nin bu yönde bir açıklaması var. Ne mi? Gelin haberin devamını birlikte okuyalım.

Bu haftanın başlarında TweakTown bir açıklama yaptı. TweakTown, endüstriyel kaynaklardan aldığı bilgilere göre, Radeon VII’nin 5 binden az üretimi olacağı ifade edilmişti. AMD şirketi ise bu duruma cevaben kimsenin endişe duymaması gerektiğini, şayet bir oyuncu iseniz ve Radeon VII almak istiyorsanız bunu herhangi bir problem yaşamadan yapabileceğinizi ifade etti.

AMD Radeon VII resmen duyurulduAMD Radeon VII resmen duyuruldu

Radeon VII, 699 Dolar!

AMD tarafından yapılan açıklama ise şu yönde; “Her ne kadar üretim sayılarını açıklamıyor olsak da 7 Şubat'tan itibaren satılacak olan Radeon VII'nin oyunculardan gelen talepleri karşılamasını bekliyoruz." 7 nanometrelik işlemle üretilmiş ve ilk tüketici GPU’su olma özelliği taşıyan Radeon VII, Nvidia’nın RTX serisine rakip olduğu gibi aynı şekilde ışın izleme diğer adıyla ray-tracing ve DLSS özelliklerini de beraberinde sunuyor. AMD tarafınca yapılan testlerde ise GeForce RTX 2080 ile benzer performans gösteren Radeon VII, 699 Dolarlık bir fiyat ile karşımıza çıkacak. Bu da demek oluyor ki RTX 2080’den 100 Dolar daha ucuz bir fiyata sahip olacak. Şimdilik ne olmayan konuya deyinecek olursam, çıkışta Asus, MSI, Gigabyte gibi AMD ortaklarının kendi kartlarına sahip mi yoksa değil mi? Fakat daha önceden yapılan tanıtımlara baktığımız zaman bu durumun çok uzakta olmadığını bize gösteriyor.


AMD Ryzen 3 tanıtıldıAMD Ryzen 3 tanıtıldı
AMD Radeon VII modelinden sadece 5000 adet üretildi!AMD Radeon VII modelinden sadece 5000 adet üretildi!

PAYLAŞ