AMD Zen 4 işlemcileri yüksek IPC performansı ile gelecek - Haberler - indir.com

AMD Zen 4 işlemcileri yüksek IPC performansı ile gelecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-29 13:00:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

AMD Zen 4 mimarisi önümüzdeki senenin sonuna kadar 24 çekirdeğe kadar ölçeklendirme ce çok daha yüksek IPC performansıyla çıkış yapacak.

Önümüzdeki sene piyasaya süreceği Zen 4 mimarisi ile birlikte 5 nm sürecine geçiş yapacak olan AMD beklentileri iyice yükseltiyor. Zen 4 mimarisi daha hızlı saat frekansları ve 24 çekirdeğe kadar ölçeklendirme ile karşılayacak gibi duruyor.

AMD, bilgisayar paylaşma özelliği getiriyorAMD, bilgisayar paylaşma özelliği getiriyor

AMD Ryzen 8000 APU serisi hibrit teknolojisiyle geliyor

AMD tarafından geliştirilen 5nm sürecinden geçen Zen 4 çekirdekleri normalde 2022 başlarında piyasaya çıkacaktı ama geçtiğimiz haftalarda bir gecikme yaşanabileceği söylentileri gündeme gelmeye başlamıştı. DDR5 gibi desteklere de sahip olacak olan Zen 4 mimarisini gelecek senenin sonunda görebileceğiz gibi duruyor.
gelen sızıntılar Zen 4’ün IPC performans konusunda yüzde 20 üzerinde bir artış sağlayacağını ön görüyor. Ayrıca 24 çekirdeğe kadar de ölçeklendirme de yapılabilecek. Ayrıca IPC artışı ve 16 çekirdek gibi etkenler nedeniyle 24 çekirdek seçeneğine gerek olmadığı da düşünülüyor. 

AMD Zen 4’ü kullanıma sunana kadar 7nm+ süreciyle geliştirdiği Zen 3+ mimarisini piyasaya sürecek. Bir miktar daha performans artışı sunacak Zen 3+ mimarisi bununla birlikte DDR5 desteği ile gelecek ama Alder Lake işlemcilere cevap veremeyecek.  


AMD yeni ekran kartlarında %72 güç tasarrufu sağlıyorAMD yeni ekran kartlarında %72 güç tasarrufu sağlıyor
Microsoft, AMD kullanan bilgisayarları çökerten güncelleme geldiMicrosoft, AMD kullanan bilgisayarları çökerten güncelleme geldi

PAYLAŞ