AMD yeni RX 6900 XT LC ekran kartını tanıttı - Haberler - indir.com

AMD yeni RX 6900 XT LC ekran kartını tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-17 17:15:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi AMD, yeni amiral gemisi ekran kartı modeli olan RX 6900 XT LC modelini resmi olarak duyurdu. Hibrit bir soğutma sistemi ile gelen bu yeni model, özellikle 4K oyunculuk deneyimini geliştirirken, diğer yandan mimarlık gibi alanlarda ise yüksek performans sunmayı başarıyor. Geçtiğimiz aylarda AMD’nin Radeon RX 6900 XT modelinin, NVIDIA’nın RTX 3090 modeline yakın bir performans sunduğu benchmark testleri ortaya çıkmıştı. Şimdi ise daha güçlü olan bu modelin geliştirilmiş versiyonu Radeon RX 6900 XT Liquid Edition modeli karşımıza çıktı. AMD’nin bu yeni amiral gemisi cihaz, RX 6900 XT modelinden farklı olarak yeni soğutma sistemi ile geliyor. Ayrıca saat hızında gelişmelerin olduğu yeni modelin belleği de artıyor.

Yeni RX 6900 XT LC modeli duyuruldu

AMD Radeon RX 6000M ekran kartı serisini tanıttıAMD Radeon RX 6000M ekran kartı serisini tanıttı

Tabloda göreceğiniz üzere RX 6900 XT LC modelinde önceki modelde olduğu gibi 80 işlem birimi bulunuyor. Yine önceki model ile aynı şekilde yeni amiral gemisi 16 GB video belleğe sahip olurken, AMD’nin ortalama saat hızı olarak seviye olan Game Clock tarafında yeni modelin daha yüksek gelişmişliğe sahip olduğunu görüyoruz. Performans artışı sağlayan İnfinity cache bölümünde 128 MB değerinde bir önbellek modelde yer alıyor. Önceki sıvı soğutmasız model ile aynı olan modelin genel olarak ve işlevsel olarak ne kadar güç tüketeceğini belirten toplam kart gücü ise 30W değerinde artış ile karşımıza geliyor.

Önceki modelde olduğu gibi 16 GB değerinde belleğe sahip bu model üzerinde 5120 çekirdek ile geliyor. Bu yeni ekran kartının genel olarak baktığımız zaman önceki modellere göre oldukça yüksek performans ile geldiğini görüyoruz. Yeni kartın fiyatı henüz belli olmazken, ilerleyen günlerde daha kesin performans sonuçları ile fiyatının belli olması bekleniyor.  


AMD yeni işlemcilerinde önbelleği arşa çıkarıyor      AMD yeni işlemcilerinde önbelleği arşa çıkarıyor      
AMD, Hibrit işlemciler için yeni patent aldıAMD, Hibrit işlemciler için yeni patent aldı

PAYLAŞ