AMD yeni ekran kartlarında %72 güç tasarrufu sağlıyor - Haberler - indir.com

AMD yeni ekran kartlarında %72 güç tasarrufu sağlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-27 13:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

AMD yeni ekran kartlarında yaptığı düzenlemeler ile birlikte yüzde 72’ye varan güç tasarrufu sağlamayı başardı.

Ekran kartı sektöründe AMD ve nVidia iki güçlü rakip. Şirketler birbirlerinin güçlü ve zayıf yönleri ile birlikte sürekli eleştirilirken, AMD için en çok tepki çeken nokta güç tasarrufuydu. Medya oynatımı, çoklu monitör ve boşta kullanımlarda ciddi güç tüketen ekran kartları, AMD için üzerinde mutlaka iyileştirme yapılması gereken alanlardan birisi olurken, beklenen yenilik geldi. Üstelik yapılan iyileştirmeler ile birlikte AMD pek çok farklı konuda yenilikler getirdi­.

AMD, Van Gogh adlı APU'yu duyurduAMD, Van Gogh adlı APU'yu duyurdu

Renklere özel düzenleme

Yapılan yeniliklerde en çok dikkat çekenlerden bir tanesi renk düzeltmesi oldu. Yeni özelleştirme ile birlikte renk körlüğü bulunan kişilerin özel ayarlar yapabilmesi ve oyunlarda daha canlı renkler elde edilebilmesi artık mümkün. Kişilerin bu işlemleri yapabilmesi adına Radeon Software Adrenalin 21.4.1 WHQL sürümüne sahip olması ise yeterli.

Güç tüketiminde ciddi düşüş yaşandı!

RX 6800, RX 6800 XT ve RX 6900 XT için yapılan yeni testler, ekran kartlarının boş kullanımlarda ve medya oynatım sırasında çok daha düşük güç tüketimi yaptığını gösteriyor. 25 ve 30 watt arasında güç tüketimi bulunan ekran kartları, yenilenmiş versiyon ve yazılımları ile birlikte 5 ile 10 watt arasındaki bir değere ulaşmış. Bu durum cihazın kullanacağı gücü azaltacağı gibi daha düşük ısı ve daha sessiz bir kullanım imkanı sunacak. Belirtilen ekran kartları için yaşanan bu değişim RX 5700 ve RX 6700 serilerinde ise hiçbir değişiklik içermiyor.

Hala Nvidia’nın gerisinde!

Tüm bu güncellemelere rağmen AMD güç tasarrufu konusunda hala nVidia ile yarışabilecek durumda değil. Zira nVidia ile aynı performansa sahip kartlarda AMD’nin 35 watt değerine karşın nVidia 18 watt gibi bir güç kullanımı sunuyor.


AMD, bilgisayar paylaşma özelliği getiriyorAMD, bilgisayar paylaşma özelliği getiriyor

PAYLAŞ