AMD, Van Gogh adlı APU'yu duyurdu - Haberler - indir.com

AMD, Van Gogh adlı APU'yu duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-21 11:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Intel ve AMD arasındaki çetin rekabet masaüstü bilgisayarlar ve dizüstü oyun bilgisayarları alanlarında hız kesmeden devam ediyor. İnce ve hafif tasarımların taşınabilirlik açısından günden güne popülerlik kazandığı dizüstü bilgisayar pazarında tek mücadele tasarım alanında da değil. İşlemci konusunda da birbirleriyle rakip olan şirketler pazar hakimiyetini kapmak için büyük bir mücadele veriyor. Bu pazarda Intel’in Tiger Lake-U işlemcileri de sunduğu iyi performans dengesi ve düşük güç kullanımıyla büyük bir başarı yakalamış durumda. Ancak şirket AMD, Van Gogh APU işlemcisini piyasaya sürülmesiyle zorlu bir rekabetle karşı karşıya kalabilir gibi görünüyor.

Bugün ortaya çıkan bilgiler işlemcinin gücü hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamazı sağladı. Moore’s Law Is Dead (MLID) adlı bir hesap tarafından sızdırılan bilgiler AMD Van Gogh APU’nun temel özelliklerini ortaya çıkardı.

E2 2021'in dijital ortamda düzenleneceği kesinleştiE2 2021'in dijital ortamda düzenleneceği kesinleşti

Paylaşılan bilgilere göre AMD’nin Van Gogh APU’su yaklaşık 10 RNDA 2 CU’lu 4 çekirdek 8 iş iş parçacıklı Zen 2 çekirdek konfigürasyonuna sahip olacak. Bu konfigürasyonuna LPDDR5 desteğine sahip olacağı aktarılıyor. FF3 soketi ise Intel Tiger Lake-U’ya ucuz, erişilebilir, düşük güçlü bir alternatif oluşturmak için tasarlanmış bir model. TSMC’nin N6 ve N5 işlemlerine geçtikçe 7nm Van Gogh APU’nun ucuza üretilip satılabileceği de düşünülüyor. Şirketin bu işlemciyle piyasadaki rakiplerinin önüne geçme ihtimali var. Ancak Intel’in de rekabet için ilerde uygun fiyatlı bir model sunması da mümkün. Bu pazardaki rekabetin nasıl devam edeceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


2020 yılında iptal edilen E3 etkinliği dijital ortamda gerçekleşecek2020 yılında iptal edilen E3 etkinliği dijital ortamda gerçekleşecek
AMD Radeon RX 6500 özellikleri yavaş yavaş ortaya çıkıyorAMD Radeon RX 6500 özellikleri yavaş yavaş ortaya çıkıyor

PAYLAŞ