AMD Ryzen 8000 APU serisi hibrit teknolojisiyle geliyor - Haberler - indir.com

AMD Ryzen 8000 APU serisi hibrit teknolojisiyle geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-04 21:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

AMD tarafından geliştirmeleri süren Ryzen serisinde yeni bir teknolojiye geçiş yapılıyor. Yeni gelişmelere göre AMD’nin Zen 5 mimariye sahip APU’ları 3 nm üretim ve hibrit çekirdek ile birlikte fabrikadan çıkabilir.

Zen 5 serisine yönelik yeni planlamalar yapan AMD; performans ve verimliliği arttırmak adına yeni teknolojilere geçiş yapıyor. Zen 5 itibariyle başlayacak yenilikte, geliştirilecek tüm yeni modeller, hibrit çekirdeklerle desteklenecek ve 3nm işlemciler içerecek. Konuyla ilgili Kitguru’da yer alan bir bilgide, AMD’nin bu hamlesinin sektörde dengeleri değiştirebileceği belirtildi. İlk olarak AMD Ryzen 8000’de yer alacak yeni teknoloji; 8’i yüksek performanslı, 4’ü yüksek verimli hibrit çekirdekler performansı üst seviyeye çekecek. Üstelik 3nm işlem teknolojisinin de yer alacağı yeni donanımlar, AMD’nin rakibi Intel’e karşı rekabetine farklı bir boyut katacak.

AMD, bilgisayar paylaşma özelliği getiriyorAMD, bilgisayar paylaşma özelliği getiriyor

AMD’de hareketlilik yaşanıyor

Son günlerde AMD cephesinde önemli hareketlilikler yaşanıyor. Bu konuda farklı iddialar ve bilgiler yer alsa da şirket tarafından doğrulanan bir gelişme bulunmuyor. Bazı kaynaklarda Strix Point AMD Ryzen 8000 APU’ların, 2024’te piyasaya sunulacağı da ifade ediliyor.


AMD yeni ekran kartlarında %72 güç tasarrufu sağlıyorAMD yeni ekran kartlarında %72 güç tasarrufu sağlıyor

PAYLAŞ