AMD Radeon VII modelinden sadece 5000 adet üretildi! - Haberler - indir.com

AMD Radeon VII modelinden sadece 5000 adet üretildi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-15 11:07:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

7nm üretim sürecinde olan ve Vega 20 mimarisini temel olarak alan Radeon VII ekran kartı modeli, oyuncuları oldukça heyecanlandırmıştı. Fakat gelen bazı haberlere göre oyuncular bu karta sadece uzaktan bakabilecekler. Çünkü Radeon VII ekran kartı modeli sadece 5000 adet üretilecek. Ayrıca bu modele ait özelleştirilmiş versiyonların çıkmayacağı da gelen haberler arasında.

AMD Ryzen 3 tanıtıldı

AMD Ryzen serisini geliştiriyorAMD Ryzen serisini geliştiriyor

AMD Radeon VII Modelinin Özelleştirilmiş Versiyonları Bulunmayacak

7nm üretim sürecinde ve Vega 20 mimarisini temel alan bu ekran kartının sadece 5000 adet kadar üretileceği söylendi. Yani çoğu oyuncu bu ekran kartının sadece resmine bakabilecek. Ayrıca ekran kartına dair özelliştirilmiş herhangi bir versiyon da bulunmayacak. Grafik pazarına katılan bu ekran kartı için oldukça fazla iddialar geliyor. AMD şirketinin nabız yoklama politikası da akla gelmiyor değil. Üstelik geçtiğimiz zamanlarda oldukça popüler olan madencilikten artık eser kalmadı. Bu yüzden de Nvidia'nın hakimiyetinde olan pazardan pay almak çok daha zor olacaktır.

Ayrıca Radeon VII ekran kartını üretmek ve geliştirmek için AMD zarara girmiş. Bu konu aslında Vega 20 çekirdeğini ilgilendiriyor. Benzer özellikler barındıran Radeon Instinct MI50 hızlandırıcısını üretmek için de AMD şirketinin zarara girdiği ifade edildi. Bazı kaynaklara göre Radeon Instinct MI50 için ayrılmış olan Vega 20 çekirdeklerinin bu Radeon VII modeline aktarıldığı söyleniyor.

Haberimizin sonunda ise oyuncuları büyük bir hayal kırıklığı bekliyor. Yaklaşık olarak 699$ gibi bir fiyat etiketine sahip olacak olan ekran kartını 7 Şubat tarihinde net olarak görebileceğiz. Fakat kısıtlı bir stokla piyasaya çıkacak.

 


PlayStation 5 Serisinde AMD Ryzen İşlemcileri GörebilirizPlayStation 5 Serisinde AMD Ryzen İşlemcileri Görebiliriz
AMD 32 çekirdekli işlemcisini duyurduAMD 32 çekirdekli işlemcisini duyurdu
PlayStation 5, AMD Ryzen ile GeliyorPlayStation 5, AMD Ryzen ile Geliyor

PAYLAŞ