AMD Radeon Vega VII'nin benchmark sonuçları sızdırıldı - Haberler - indir.com

AMD Radeon Vega VII'nin benchmark sonuçları sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 17:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Ocak ayının ilk haftalarında düzenlenen CES 2019 Fuarı’nda AMD tarafından tanıtılan ekran kartı Radeon Vega VII’nin satışa sunulmasına çok az bir zaman kaldı. Az zaman kala şimdilerde bir sızıntı bu ekran kartını çokça konuşturacak gibi. Sızıntıya göre kartın benchmark sonuçları sızdırıldı. Görünüşe göre kart her ne kadar final sürüm sürücü altında çalışma göstermese de, bahsi geçen kart Lisa Su’nun tanıtımda paylaşmış olduğu seviyede kalmış.

3DMark’ın FireStrike ve TimeSpy testlerinde ortaya çıkmaya başarmış Vega VII, RTX 2080 Ti’ın ortalama olarak %30 oranında bir geride kalma gözlemliyoruz. Bu orana karşılık olarak fiyat anlamında arada %42 gibi bir oranda fark olduğu göz önünde bulundurulursa ortaya çıkan tablo işin temelinde beklenen bir sonuç olarak gözlemleniyor. Vega Vıı’nin FireStrike ve FireStrike Ultra’da olduğu gibi üstünlüğü koruduğu RTX 2080-Vega VII karşılaştırıldığı zaman 699 Dolar değerinde Nvidia kartı, TimeSpy’da bir hayli önde olduğu gözler önüne sürülüyor. TimeSpy’da 8 bin 700 puan alan dünyanın ilk 7 nm GPU’lu oyuncu kartı, tüm bunlara rağmen RTX 2070’den daha hızlı olduğu da bir kesin.

AMD Ryzen 3 tanıtıldıAMD Ryzen 3 tanıtıldı

Kart ne zaman satışa sunulacak?

Bu duruma ek olarak yukarıda bahsi geçen rakamlar karta dair gerekli optimizasyon işlemlerin tamamlanmadığı bir sürücü altında gerçekleşmiş durumda. Bahsi geçen bu kartın çıkış sürücüsü ile ve belki de en önemlisi bu durumu takip eden birkaç ay içerisinde dengelerin yeni modelden yana değişebileceğini bize ispatlamış oluyor. Son olarak 7 Şubat tarihinde 699 Dolar değerinde vitrinlerdeki yerini alacak olan karta ilgi bakalım nasıl olacak?


AMD Radeon VII modelinden sadece 5000 adet üretildi!AMD Radeon VII modelinden sadece 5000 adet üretildi!
AMD'den ekran kartı açıklaması geldiAMD'den ekran kartı açıklaması geldi

PAYLAŞ