AMD Radeon RX 3090 XT Hakkında Yeni İddialar - Haberler - indir.com

AMD Radeon RX 3090 XT Hakkında Yeni İddialar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-07 09:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

AMD'nin yeni nesil ekran kartlarıyla ilgili olarak açıklamış olduğu rapora göre,AMD Radeon RX 3090 XT çıkış tarihi ve fiyatı belirlendi.

AMD uzun bir süredir Navi mimarisine sahip, ekran kartı modelleri üzerinde çalışmalar sürdürüyordu. Bildiğiniz üzere 10nm ekran kartı yongasında yer alan üretici firmalar artık silikon materyelinden vazgeçerek yeni bir arayışa girmişti. Sadece silikon maddesi fiziksel sınırları zorladığından üreticiler en azından silikonla karıştırılabilecek bir materyal arıyorlardı. Son dönemlerde yapılan silikon - germanyum denemeleri sayesinde ise 10nm'nin ötesine geçmeyi başarabilmişlerdi. Bu konuda en büyük adım ise AMD'den gelmişti. Navi mimarisi için geçen sene GlobalFoundries ile anlaşma sağladığı bilinen AMD 7nm üretim planladığını da dile getirmişti. Performans sorunlarına daha iyi bir çözüm arayan şirket bu konuda ki araştırmalarını başarıyla tamamlamış duruyor.

AMD Ryzen, Intel'i yerle bir etmeye devam ediyor!AMD Ryzen, Intel'i yerle bir etmeye devam ediyor!

AMD, 2019 Yılında Laptoplara Performans Getirecek

 Firmanın üreteceği yeni nesil ekran kartında 7nm teknolojisinin kullanılacağı kesinleşti. AMD Radeon RX 3090 E3 2019 fuarında duyurulması beklenen RX 3090 XT, 7nm teknolojisiyle ve Navi mimarisiyle üretime başlanacak. Performansları yüzde 40 oranında arttırması beklenen Navi mimarisinden ve entegre etmiş oldukları teknolojiden şirket yetkililerinin oldukça memnun olduğu söyleniyor. 

AMD'nin 2020'ye kadar işlemci yol haritası belli oldu

 RX 3090 XT modelinin, bir önceki model olan VII'a kıyasla yüzde 10 daha hızlı olması bekleniyor. Performans sorunlarını eşitlemede büyük bir adım olan RX 3090 XT'in ise 16GB GDDR6 RAM ile birlikte geleceği tahmin ediliyor. Bununla beraber ise yeni nesil ekran kartına biçilen fiyat 499 dolar. Elde edilen bilgilere göre ürünün 2020 senesinde üretime başlanması bekleniyor. 


AMD'den Yeni Gömülü Çözüm Ryzen Embedded R1000AMD'den Yeni Gömülü Çözüm Ryzen Embedded R1000
AMD Navi Ekran Kartı GDDR6 Bellek İle GelebilirAMD Navi Ekran Kartı GDDR6 Bellek İle Gelebilir

PAYLAŞ