AMD, M1 işlemciler için olumlu düşünüyor - Haberler - indir.com

AMD, M1 işlemciler için olumlu düşünüyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-06 20:00:12
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İşlemci üretici marka AMD, Apple’ın M1 çip teknolojisi hakkında ilk defa konuştu. Bu noktada şirket M1 teknolojisinden korkmadığını ve rekabetçi yol haritalarının M1 ve sorası rekabet için yeterli olacağını belirtiyor. Üretici şirket Apple, bazı mobil cihazlarında ve MacBook bilgisayarlarında uzun bir süredir Intel’in Core işlemcileri yerine geçtiğimiz yıl kendi ARM tabana sahip M1 işlemcisini kullanmaya başlamıştı. ARM silikonu, henüz birkaç yıl önce bile az kişinin mümkün olabileceğini düşündüğü hamleyi yaptı ve x86’ya kafa tutması noktasında büyük bir olay olmuştu.

Ancak Intel, piyasadaki tek x86 işlemci üreticisi değil, AMD de aynı tarafta yol alıyor. Öyle ki geçtiğimiz gün AMD’den Apple M1 işlemcisi ile alakalı ilk açıklamalar geldi.

AMD FidelityFX ile oyun performansları daha iyi olacakAMD FidelityFX ile oyun performansları daha iyi olacak

AMD, M1 işlemcisi hakkında konuştu

The Indian Express ile yapılan röportajda AMD’nin ürün yönetimi ve pazarlamadan sorumlu ismi David McAfee, M1 hakkında şu sözleri dile getirdi; "İleriye dönük yol haritamıza baktığımızda, Apple'ın yaptıklarına karşı oldukça rekabetçi bir yol haritamız olduğunu düşünüyorum. Apple'ın yaptığı şey, bir çip tasarlamak için farklı bir yaklaşım benimsemeleri. Yaklaşımları, Zen 3 serisi işlemcide bulunan güçlü, tek iş parçacıklı CPU performansına sahip bir şey. Apple'ın yaptıklarının AMD'nin stratejisini önemli ölçüde değiştirdiğini düşünmüyorum."

Yapılan bu açıklamalar kapsamında AMD’nin M1’in güçlü yönlerinin farkında olduğu ancak Apple çip setinin yada sonrasında sunulacak olan modellerin sunacağı tehditleri aşmak için çok rekabetçi yol haritasına güvendikleri ifade ediliyor. Performans noktasında M1 işlemcisi özellikle çekilen güç ile üretilen ısıyı hesaba katarak Intel işlemcilere göre oldukça başarılı oluyor. Apple’ın ifade ettiğine göre ise bu ürünü x86’dan ayıran nokta tam olarak bu oluyor. Şikret, M1’in tamamen maksimum seviyede x86 çipinin dörtte biri güç tükettiğini ve çok daha fazla performans sunduğunu iddia ediyor.


Vivo, Samsung ve AMD ortaklığına olumlu bakıyorVivo, Samsung ve AMD ortaklığına olumlu bakıyor

PAYLAŞ