AMD Fine Wine teknolojisi eski Radeon kartlarda güç sağladı! - Haberler - indir.com

AMD Fine Wine teknolojisi eski Radeon kartlarda güç sağladı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-30 19:31:01
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Ekran kartı piyasasında rekabet her geçen zamanda teknolojinin gelişim göstermesi ile daha da kızışıyor. Güncel kartların haricinde, firmaların ürettiği eski kartlar arasındaki rekabette gündeme geldi. 

Üreticiler bazı eski kartlarına yazılım konusunda desteğini kesmiyorlar. Fakat bu durum yeni çıkan yüksek performanslı oyunlarda optimizasyon beklentisini karşılamıyor. AMD Fine Wine teknolojisi ile birlikte eski Radeon kartlarına yeniden güç veriliyor.

PlayStation 5 yepyeni arayüzü ilk kez görüntülendi!PlayStation 5 yepyeni arayüzü ilk kez görüntülendi!

AMD Fine Wine teknolojisi ile eski kartlar canlandı

AMD Fine Wine teknolojisi eski Radeon kartlarda güç artışına sebep oldu

Geçtiğimiz günlerde Id Software tarafından piyasaya sürülmüş olan Doom Eternal, en son çıkan Doom oyunu olma özelliğine sahip. Güncel donanımlar için üst düzey optimizasyon ile gelen oyunun eski ekran kartlarındaki performansı merakla bekleniyor. AMD'nin Fine Wine teknolojisi ile birlikte gelen eski kartlarla da uyum yakalayabilen Doom Eternal, eski Radeon kullanıcılarını memnun etti. 

Gerçekleştirilen testlerde AMD HD 7970 Ghz, rakibi GTX 680‘den yaklaşık iki kat daha fazla performans sergiliyor. Bu tabiki şimdilik Doom Eternal için geçerli. Id Tech 7 oyun motorunu kullanan  Doom Eternal, eski Radeon kartlarla uyumlu bir şekilde çalışabiliyor.

1080p çözünürlükte ve düşük ayarlarda yapılan testler neticesinde, AMD'nin ilk nesil GCN mimarisine sahip ekran kartları NVIDIA'nın Kepler mimarili kartlarına oranla büyük üstünlük kuruyor. Örneğin, Radeon HD 7970 GHz sürümü GeForce GTX 680’den yüzde 124 ve GeForce GTX 780 Ti’den ise yüzde 75 daha hızlı.

Yalnız tek fark alt seviyede değil. Biraz daha üst seviye denilebilecek ve nispeten daha yeni olan Maxwell mimarili GTX 970 bile Radeon 390 kartına karşı yenik düşüyor. Radeon 270X ve 280 gibi kartlar bile GTX 960‘a kıyaslandığı zaman daha fazla performans gösterebiliyor. AMD'nin Fine Wine teknolojisini destekleyen tek oyun da Doom Eternal değil. Doom 2016 ve Wolfenstein II: The New Colossus gibi oyunlar da bu desteğe sahip.

 


Google Play Store'un arama sonuçları iyileştirildi!Google Play Store'un arama sonuçları iyileştirildi!

PAYLAŞ