AMD FidelityFX ile oyun performansları daha iyi olacak - Haberler - indir.com

AMD FidelityFX ile oyun performansları daha iyi olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-23 21:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Ekran kartlarındaki oyun performansının iyileştirilmesi adına özel bir teknoloji geliştiren AMD, FidelityFX Super Resolution teknolojisini kullanıma sundu.

NVIDIA tarafından ekran kartı sektöründe arka arkaya getirilen yenilikler, AMD'nin bu alanda arka planda kalmasına neden olmuştu. Şirket mevcut yenilikleri kullanıcılarına sunabilmek adına uzun zamandan beri geliştirdiği yeni teknolojisini resmen duyurdu. FidelityFX Super Resolution adı ile duyurulan yeni özellik, 22 Haziran tarihi itibari ile kullanıma sunuldu. Yeni özellik, kare hızının artması adına özel bir teknik kullanıyor. Oyunlardaki kare hızının arttırılması, daha yüksek çözünürlükte ve yüksek kalitede oyunların oynanmasına imkan tanıyor.

Samsung'un AMD GPU'ları gecikebilirSamsung'un AMD GPU'ları gecikebilir

AMD’den DLSS teknolojisine karşı FSR teknolojisi

NVIDIA tarafından geliştirilen Deep Learning Super Sampling (DLSS) özelliğine karşı AMD’den gelen ilk hamle olan FidelityFX Super Resolution (FSR) teknolojisi, iki şirketin bundan sonraki süreçte iki özellik üzerinden kıyaslanmasını sağlayacak. 

FSR, açık Kaynak olarak geliştirildi. Bu bakımdan herhangi bir oyun kısıtlaması olmadan tüm oyunlarda desteklenecek. Mevcut teknoloji, kullanıcıların mevcut donanımlarından daha iyi bir performans almasına destek sağlayacak. 40'ı aşkın oyun geliştiricisi ile birebir görüşmeler yapan AMD, kısa süre içerisinde mevcut özelliği destekleyen oyun sayısının yükseleceğini açıkladı.

FidelityFX Super Resolution ne işe yarayacak? Farkı ne?

FidelityFX Super Resolution olarak açıklanan özellik, düşük çözünürlüklerde oynanan oyunların görüntü kalitesini artırmayı hedefliyor. Bu artış sırasında ise herhangi bir bozulma ya da görüntü kaybı yaşanmaması, teknolojinin ön plana çıkan en önemli özelliği. Üstelik mevcut görüntü kalitesine ek olarak kare hızlarını da arttıran FSR, bu sayede oyunda daha iyi bir performans elde edilmesini sağlıyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, mevcut özellik için yapılan ilk ekran paylaşımı ise şöyle;

Paylaşılan görselde de görüleceği üzere kullanıcılar 4 farklı mod arasından seçim yapabilecek. Ultra kalite, kalite, dengeli ve performans olarak hazırlanan 4 mod ile FSR mevcut seçim doğrultusunda oyuna müdahale edecek. Resmi tanıtıma göre kalite seçeneğinin seçilmesi halinde oyun 2954 x 1662 çözünürlük desteği ile oluşturularak 4K’ye yükseltilecek. Ancak sistem donanımları çok güçlü olmayan kullanıcılar, daha iyi bir performans elde edebilmek adına kalite yerine performansı seçebilecek. Performans seçimi yapıldığında ise 1920 x 1080 çözünürlük desteği ile oyunda akıcı bir performansın elde edilmesi sağlanacak.

FSR hangi oyunlarda destekleniyor?

22 Racing Series, Anno 1800, Evil Genius 2, Godfall, Kingshunt, Terminator: Resistance ve The Riftbreaker adlı oyunlarda şu anda yeni teknoloji destekleniyor. 



PAYLAŞ