Amazon'un yeni oyunu RTX 3090 kartları zorluyor - Haberler - indir.com

Amazon'un yeni oyunu RTX 3090 kartları zorluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-23 16:00:12
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Popüler e-ticaret şirketi olan Amazon’un oyun departmanının geliştirme sürecinde olduğu New World adlı oyun, beta sürümünde oyuncuları memnun edememiş gibi duruyor. Öyle ki oyunu RTX 3090 ile deneyen kullanıcıların yaptığı geri bildirimlere göre New World, bu kartları oldukça ısındırıyor ve zorluyor. Kurucusu ve eski CEO’su olan Jeff Bezos ile dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden birisi olmayı başaran Amazon, her alanda faaliyet ve girişimlerini sürdürüyor. E-ticaretten bulut bilişim ve yapay zeka alanlarına kadar çalışmalar gerçekleştiren Amazon, oyun sektörü için ise somut bir başarı yakalayabilmiş değil.

Oyun alanında ise Amazon daha önce araba şovu olan The Grand Tour’a dayalı bir oyun yapmış ve epik bir yarış oyunu olarak sunmuştu. Ancak bu oyun, çok sevilen araba şovunun yakaladığı başarıyı yakalayamadı. Öyle ki üstü örtülmüş şekilde bırakıldı ve şimdi ise şirket, çok daha devasa çok oyunculu türde New World ile gündeme geldi. Beta sürümündeki yapılan geri bildirimlere göre RTX 3090 kartlarının fazla ısınmasına ve bozulmaya kadar sebep olabiliyor.

Microsoft ve Amazon'un milyar dolarlık savaşında sona gelindiMicrosoft ve Amazon'un milyar dolarlık savaşında sona gelindi

Amazon’un yeni oyunu RTX 3090’ları adeta yakıyor

Ekran kartlarının aşırı ısınması şikayetlerinde bulunan kullanıcılar, New World’ün Reddit sayfasında şikayetlerini belirttiler. Hem sorunları hem de sistemlerini paylaşan kullanıcıların daha çok EVGA markalı RTX 3090 modellerini kullandığı görülüyor. Ancak NVIDIA kartları da kendiliğinden ısınmadığı için sorunun marka değil oyun kaynaklı olduğu gözüküyor. Problemlerini belirten oyuncular, temel olarak ısınma sorunu ile karşılaşsalar da, bu ekran kartlarının tutarsız çalışmasına kadar ilerliyor. Bu benzeri sorunları Cyberpunk 2077 oyununun en yüksek ayarların da da görüldüğünü belirtelim.

NVIDIA ve Amazon’dan resmi açıklamalar henüz gelmezken, Ağustos ayında sorunun çözülmesi bekleniyor. Beta sürümün sonlandırılması ile de problemin sonlanması bekleniyor.


Amazon ile MGM anlaşmasına onay çıkmayabilirAmazon ile MGM anlaşmasına onay çıkmayabilir
Galaxy Watch 4 serisi Amazon'da listelendiGalaxy Watch 4 serisi Amazon'da listelendi

PAYLAŞ