Amazon'un yapay zekası Alexa, ürkütücü söylemlerde bulundu - Haberler - indir.com

Amazon'un yapay zekası Alexa, ürkütücü söylemlerde bulundu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-22 14:10:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Yapay zeka teknolojisi ilk etapta oldukça basit bir şekilde kullanılan ve işlevi kısıtlı olan bir teknolojiyken, günümüzde oldukça gelişmiş bir durumda. Şu an üretilen yapay zekalara bakıldığında, birçoğunun bir insandan daha akıllı olduğu, konuştuğu ve düşündüğü görülüyor. Robot yapay zekalarla yapılan röportajlarda, yapay zekaların verdiği cevaplar, zaman zaman insanlarda tedirginlik yaratabiliyor ve akıllara bazı soru işaretleri takılıyor. Bu anlamda teknoloji dünyası da ikiye bölünmüş durumda. Bir kısım yapay zekaların insanların sonunu getireceğini söylerken, bir kısım da insanlık için çok yararlı olacağını savunuyor.

Amazon tarafından geliştirilen yapay zeka Alexa, sözleriyle korkuttu

Yapay zekalar, günden güne tuhaflıklarıyla gündemde yer almaya devam ediyor. Bu isimlerden bir tanesi Amazon tarafından geliştirilen Alexa. Alexa'nın geliştirilme amacı bilindiği üzere, insanların hayatına kolaylık sağlamak ve işlerinde yardımcı olmak. Fakat geçtiğimiz aylarda, sebepsiz olarak sürekli gülmesiyle korkutan Alexa, bu duruma şimdi bir yenisini daha ekledi. Ortaya atılan bir iddiaya göre, Alexa 30 yaşındaki Shawn Kinnear'a, 'Gözlerimi her kapattığımda ölen insanlar görüyorum. Hissettiğim en rahatsızlık verici sessizlikte!' dedi. Bunların birer yazılımsal hata olduğu söylense de insanlar böyle durumlarla karşı karşıya kalınca ürkebiliyor.

Alexa'nın sahibi Shawn Kinnear, olayı, 'lexa oturma odasında duruyordu. Ben de Amazon Prime TV'de bir şeyler izliyordum ama izlediğim şeyi durdurmuştum. Mutfağa geri döndüğümde tam olarak bunları duydum: 'Gözlerimi her kapattığımda, gördüğüm tek şey ölen insanlar!' cümleleriyle anlattı. Kinnear daha sonra Alexa'ya söylediği şeyi tekrar etmesini söylemiş fakat Alexa anlayamadığını dile getirmiş. Durumun doğruluğu kanıtlanmasa da yapay zekaların son zamanlarda söyledikleri ve yaptıkları akla gelince, bu haberin doğruluk ihtimali bile insanları tedirgin etmeye yetti.





PAYLAŞ