Amazon'un Türkiye'ye geliş tarihi belli oldu! - Haberler - indir.com

Amazon'un Türkiye'ye geliş tarihi belli oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-27 18:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

E-ticaret devi Amazon büyümeye ve dünyaya açılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde TV cephesinde yaptığı büyük anlaşmalar ile gündeme gelen şirketi, şimdi ise Avrupa'da yer alan farklı ülkelerde hizmete girmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yaz dönemi ile beraber Almanya sayfası ile ülkemizdeki kullanıcılar için Türkçe alışverişi mümkün kılan marka, şimdi ise ülkemiz pazarına girmeye başlıyor.

Yaklaşık birkaç ay önce Amazon platformunun Türkiye'de resmi bir sayfa ile hizmete gireceği ortaya çıkmıştı. Bugün ile beraber gelişen bu durumda Amazon'un Mart ayı sonu ile beraber ülkemiz faaliyetlerinin resmi olarak başlayacağı belli oldu. İlk etapta ülke komisyon ortalamasının daha altında bir oranla hizmetine başlayacak olan şiketin e-ticaret dünyasında bu girişimi ile dengeleri bozacağı bekleniyor.

Amazon'un ülkemize nasıl bir yöntem ile gireceği merak edilirken, daha öncesinde büyük ülkelerin pazarlarına girerken üllkede hizmette olan en büyük e-ticaret sitesini satın alması ile biliniyordu. Bu noktada akıllara ülkemizde faaliyetlerini sürdüren Hepsiburada'nın Amazon tarafından satın alınma düşünceleri ve iddiaları olmuştu. Ancak bu iddialar asılsız çıktı ve nitekim Amazon'un artık Mart ayı sonu ile beraber ülkemizde resmi hizmete başlayacağı belli oldu.





PAYLAŞ