Amazon'un Türkiye'ye Geliş Tarihi Belirlendi! - Haberler - indir.com

Amazon'un Türkiye'ye Geliş Tarihi Belirlendi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-28 14:00:00
Editör : Ercan Kızılkoca
Kategori : Donanım

Dünyanın en büyük online alışveriş sitesi olan Amazon'un Türkiye'ye resmi olarak giriş tarih belirlendi. Bloomberg HT TV Haber Koordinatörü olan Ali Çağatay'ın göndermiş olduğu tweet'ten gördüğümüz kadarı ile Amazon'un Türkiye'de hizmete gireceği tarih 2018 Temmuz ayı olarak belirlendi.

 

 

Bilmiş olduğumuz üzere gibi Amazon'un .de sitesi geçtiğimiz yıl Türkçeleştirilmişti ve Türkçe müşteri hizmetleri ile birlikte karşımıza çıkmışlardı. Amazon'un Türkiye'de ki resmi olarak faaliyete geçişi ile birlikte amazon.com.tr adresi üzerinden alışveriş yapabileceğiz. Şu an için bu sayfa bizleri yine .de sitesine yönlendirmektedir.

Bu konu hakkında bence hepimizin ortak olarak merak ettiği şey Amazon ülkemize resmi olarak giriş yaptığını belirttiğini ve  ne tür fiyatlarla karşılaşacağımız. Şu an için dolar ve euro kurlarındaki aşırı yükselişe rağmen Amazon üzerinden satın alınmış olan ürünler kargo ve vergisi dahil hesaplandığında bile yurtiçinde satılanlardan daha da hesaplı oluyor. Bu durum özellikle de elektronik ve bilgisayar ürünlerinde daha dikkat çekici. Aslına bakarsan siz de almayacak olsanız bile aklınıza gelen birkaç ürünle bu testi yapabilirsiniz. Örneğin şu an bizde 3100 liraya satılan bir ekran kartı Amazon.Com'dan kargo ve vergisi dahil tam olarak 1974 liraya evinize teslim edilmiş oluyor. Amazon'un Türkiye'ye girişinin bu bakımdan sonuçlarının ne olacağını gerçekten çok merak ediyorum.







PAYLAŞ