Amazon'un robot kuryeleri test edilmeye başlandı! - Haberler - indir.com

Amazon'un robot kuryeleri test edilmeye başlandı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-24 15:00:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Teknoloji

Amazon Scout robot kurye savaşları arasına altı tekerlekli ve elektrikli bir şekilde dahil oldu. Amazonun dışında bir çok deneme yapıldı ama bunların en iddialısı Scout.

Scout hakkında detaylar oldukça sınırlı. Şu anlık tasarımı daha çok ön plana çıkıyor. Daha önce gördüğümüz kurye motor tasarımlarından Starship Technologies tarafından geliştirilen robot tasarımına oldukça benzeyen Scout, tasarımıyla oldukça dikkat çekti.

Canlı yayında robot kanser ameliyatı yapıldıCanlı yayında robot kanser ameliyatı yapıldı

Sokaklara çıkmaya başladı!

Altı tekerleği bulunan Scout, gücünü elektrik pilinden alıyor ve yürüme hızında hareket edebiliyor. Kısıtlı miktarda üretilen Scout'dan altı adet bulunurken, ABD'nin Washington eyaletindeki Snohomish sokaklarında test ediliyor.

Robotlar pazartesiden cumaya kadar, günün aydınlık saatlerinde teslimat yapıyor.

Amazon Scout ilk seferlerinde yanlarında gözlemcilerle servis yapacak. Şirket, robotların yollarındaki hayvan, yaya ve diğer bireylere karşı emniyetli biçimde hareket ettiğinden emin olmak için bu yolu izlediklerini belirtti.

Amazon Scout tek kurye robotu değil. Üniversite yerleşkesi ve ofis tarzı kapalı ortamlarda robot teslimatı yapan robotlar geliştirmeye devam ediliyor. Ucuz sensörler, malzemeler ve özdevinimli öğrenme teknolojisindeki gelişim, bu robotların yönetimini kolaylaştırıyor.Sürücüsüz otomobiller gibi kuryeler de yerimizi almaya başlamışken, geliştirmeler robotların sürücüsüz otomobil teknolojisinde kusursuz ilerlemesi.


Google Pixel 3'te şarj olurken ısınma problemiGoogle Pixel 3'te şarj olurken ısınma problemi
Osaka Ünversitesi tarafından geliştirilen robot kafa çok gerçekçi!Osaka Ünversitesi tarafından geliştirilen robot kafa çok gerçekçi!
İnsansı robot Furhat, dert dinliyor!İnsansı robot Furhat, dert dinliyor!

PAYLAŞ