Amazon'un pazar hakimiyetini kötüye kullanma sebebiyle başı belada - Haberler - indir.com

Amazon'un pazar hakimiyetini kötüye kullanma sebebiyle başı belada

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-20 11:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Almanya, Amazon şirketinin online alışveriş sektöründe pazar hakimiyetini kötü amaçlı kullanıp kullanmadığına yönelik soruşturma başlattığının duyurusunu yaptı. 

Almanya Rekabet Kurulu Federal Kartel Dairesi, Amazon'ın online alışveriş dünyasında pazar hakimiyetinde durumu kötüye kullanıp kullanmadığını araştırmak adına bir soruşturma başlattığının bilgisini verdi. Federal Kartel Dairesi (The Bundeskartellamt) tarafından yapılan açıklamada, "Amazon'un rekabet konusunda çapraz pazarlarda negatif durum oluşturup oluşturmadığına bakacağız." ifadelerine yer verildi.

Huawei FreeBuds 4 yakın zamanda tanıtılabilirHuawei FreeBuds 4 yakın zamanda tanıtılabilir

Amazon'a çeşitli kısıtlamalar gelebilir

Kartel Dairesi, soruşturmanın sonucunda Amazon şirketinin davranışlarının hakim durumun kötüye kullanılması olarak değerlendirilmesi durumunda, daha erken aşamada rekabete aykırı olarak uygulamaların yasaklanmasına karar verebileceklerini dile getirdi. Ocak 2021’de Almanya'da dijital şirketlerle ilgili olarak antitröst yasasında yapılan bir kaç değişikliğin de yürürlüğe girmesi ile beraber, şirketlerin hakimiyetini belirleme ve rekabete karşı bazı uygulamaları yasaklama konusunda Federal Kartel Ofisi'ne daha fazla yetki verilmişti. Daha önce yine Katel dairesi tarafından daha önce Amazon hakkında online alışveriş pazarında adil rekabeti sağlayıp sağlamadığını araştırmaya yönelik iki adet soruşturma da yürüttü. Bu soruşturmalar kapsamında, Amazon'un fiyat kontrol mekanizmalarına ve sitesinde çevrim içi satış yapan üçüncü taraf satıcılarla ilişkileri ile ilgilidir.


BtcTurk'ü Hacklediğini iddia eden korsanlardan şaşırtıcı açıklamaBtcTurk'ü Hacklediğini iddia eden korsanlardan şaşırtıcı açıklama
Amazon, YouTube ile rekabete girecek platformunu duyurduAmazon, YouTube ile rekabete girecek platformunu duyurdu
Bill Gates, Microsoft'tan atılmamak için çıkmış!Bill Gates, Microsoft'tan atılmamak için çıkmış!

PAYLAŞ