Amazon'un kullanıcı verileri mi sızdırılıyor? - Haberler - indir.com

Amazon'un kullanıcı verileri mi sızdırılıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-23 11:38:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde gündemi sallandıran bir haber ile karşı karşıya kaldık. Amazon'un verileri bazı kişiler tarafından çalındı. Kullanıcıların isimleri ve e-mail adresleri site üzerinde şifreleri olmadan gösterilmiş durumda. Hal böyle olunca akıllara birçok soru geldi. Kaç tane Amazon müşterisi bu durumdan etkilenerek bilgileri ele geçti. Bir diğer merak edilen konu ise neden sızıntı oluyor? Peki şimdi ne olacak? Neden Amazon gibi büyük bir firma bu denli önemli konuda bu kadar rahat davranıyor ve sebebini kimseyle paylaşmıyor?

Amazon neden sessiz?

Bahsi geçen bu sorular müşteriler için çok önemli. Çünkü birçok gizli kalması bilgi şu an kim olduğu belli olmayan kişilerin elinde. Bu da doğal olarak müşterileri korkutuyor. Tüm bu gerçekler ortada iken neden Amazon sessizliğini korumaya devam ediyor. Amazon açıklama olarak ise şu sözleri internet sitesinde bulunduruyor; “İnternet sitemiz istemsiz bir şekilde e-mail adresinizi veya isminizi teknik bir hata sonucunda ifşa etmiştir. Sorun şu anda çözülmüştür. Bu sorun sizin yaptığınız bir işlem sonucunda gerçekleşmemiştir ve ortada parolanızı değiştirmenizi ya da herhangi bir güvenlik önlemi almanızı gerektirecek bir durum yoktur. Olaydan etkilenen müşterilerle iletişime geçilmiştir.”

eBay ve Amazon Mahkemelik OldueBay ve Amazon Mahkemelik Oldu

Amazon ne yapmaya çalışıyor?

Olaydan etkilenen tüm Amazon müşterileri bu mesaj ile karşı karşıya kaldı. Müşterilerin ismi ve e-mail adresleri görüldüğü halde Amazon'un şifre değişikliği hakkında sunduğu öneri fazlası ile alışılmışın dışında. Gerçekleşen veri sızıntısı durumunda şifre değişikliği yapmamak pek de tavsiye edilen bir durum değil. 

 


En değerli şirket sıralamasında Amazon'un yerini Microsoft aldı!En değerli şirket sıralamasında Amazon'un yerini Microsoft aldı!
Pepee, Amazon Prime ile tüm dünyada yayınlanacakPepee, Amazon Prime ile tüm dünyada yayınlanacak
Amazon Türkiye'de Moda Mağazası Aktif OlduAmazon Türkiye'de Moda Mağazası Aktif Oldu

PAYLAŞ