Amazon'un kişisel asistanı Alexa, kendi kendine öğrenmeye başladı - Haberler - indir.com

Amazon'un kişisel asistanı Alexa, kendi kendine öğrenmeye başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-11 09:15:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Amazon’un kişisel asistanı Alexa, kendi kendine öğrenmeye başlayarak dediklerimizi daha iyi anlamaya çalışıyor.

Herhangi bir görsel elemente gerek duymadan bize ihtiyaçlarımız doğrultusunda yardımcı olan Alexa, dünya üzerinde belli başlı çok kullanılan ses tabanlı dijital asistanlardan bir tanesi. Herhangi bir görsel elemente ihtiyaç duymadan çalışan Alexa, çok daha basit bir şekilde çalışmasına ve çok daha fazla, çok daha az işlem gücü ile hafızasında tutabilmesine olanak sağlıyor. En son edindiğimiz bilgiye göre, Amazon kullanıcılarına en iyi hizmeti verebilmek adına kullanıcıları en iyi şekilde anlayıp ona göre hareket etmesi adına bazı yeni özellikler ekleyecek.

Ekran başında mola vermenizi sağlayacak 5 uygulamaEkran başında mola vermenizi sağlayacak 5 uygulama

Amazon 5 günde 180 milyon ürün sattı

Alexa ile gündelik bir dil konuşarak anlaşacaksınız

Arka palanda düşünüldüğü zaman basit bir şekilde çalışmayan Alexa, arka kısmında sürekli dönen bir makine öğrenmesi algoritması mevcut. Bundan böyle Alexa, kendisine yeni bilgiler öğretebilir ve kullandıkça dediklerimizi daha iyi anlayabilecek duruma gelecektir. Alexa’ya kazandırılan bu algoritma sayesinde ise zamanla bizim konuşma tarzımıza, sesimize, hatta bir süre sonra bahsettiğimiz şeyleri daha iyi anlayacaktır. Hal böyle olunca Alexa ile daha gündelik bir dil kullanmış olacağız. Diğer dijital asistanlarda olduğu gibi tane tane konuşmanıza gerek kalmayan Alexa sayesinde, bundan böyle karşınızda sizi çok iyi anlayacak bir insan varmış gibi gündelik bir dille konuşabileceksiniz. Bu özelliği ile daha çok ön plana çıkacak.

Gündelik dil kullanacak olmanız Alexa’ya olan ilgiyi artırabilir.

Ancak son zamanlarda kendiliğinden öğrenebilen yapay zekalar konusunda istenilen ölçekte pozitif dönüşler alınamamış olsa da bu yeni özellik ile alınacak dönüşler bu defa belki farklı olur. Fakat net bir fikrimin olmadığını söyleyebilirim. Gündelik dil kullanılarak konuşabileceğiniz bir dijital asistana sahip olmak ister misiniz bilmem ama Alexa’yı kızıdırmaya kalkıp bize küstürmeyelim derim.

 


Sahte fitness uygulamalarına dikkat!Sahte fitness uygulamalarına dikkat!
Google Play Store 2018'de Halkın Favori Uygulamalarını Açıkladı!Google Play Store 2018'de Halkın Favori Uygulamalarını Açıkladı!
Uyurken sevgilisinin parmak izi ile telefonunu açan adama ceza verildiUyurken sevgilisinin parmak izi ile telefonunu açan adama ceza verildi

PAYLAŞ