Amazon'un değeri 1 trilyon doları geçti - Haberler - indir.com

Amazon'un değeri 1 trilyon doları geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-05 11:10:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Serveti 2,6 milyar Dolar artış göstererek bahsi geçen saatte 167,3 milyar Dolar değerine ulaşan Amazon Kurucusu ve Üst Yöneticisi CEO Jeff Bezos, dünyanın en zengin milyarderi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Amerika Birleşik Devletleri menşei olan e-ticaret şirketi Amazon’un iyasa değeri 1 trilyon doları geçti. New York Borsası’nda en son Cuma günü hisse başına 2.012,71 Dolar değerinde kapatan e-ticaret şirketi, bugün TSİ 18.40’da %1,9 oranında bir artış göstererek değerini 2.050,27 dolara kadar yükseltti. Elde ettiği bu değer sayesinde değerini 1 trilyonun üzerine çıkarmayı başaran Amazon, bu değere ulaşmayı başaran 2. şirket olarak tarihe girdi. Daha önceden 1 trilyon Dolar değerine ulaşan Apple, Amerika menşei bir şirketti. Serveti 2,6 milyar Dolar artış göstererek bahsi geçen saatte 167,3 milyar Dolar değerine ulaşan Amazon Kurucusu ve Üst Yöneticisi CEO Jeff Bezos, dünyanın en zengin milyarderi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. CEO Jeff Bezos 1994 yılında internet üzerinden kitap satışı için kurduğu Amazon Şirketi’ni daha sonraki yıllarda diğer sektörlere de yayılarak dünyanın en fazla piyasa değerine ve gelirine sahip firma oldu.

Amazon, 2018 Nisan ayında ücretsiz kargo imkanı sunduğu üyelerinin sayısının 100 milyonu aştığını belirtti.

Şirketin tam karı 2018’sin ikinci çeyreğinde 2,5 milyar Dolara ulaşmış durumdayken, bahsi geçen kârın şirket tarihinde en yüksek elde edilen kâr olarak kayıtlara düşüldü. Aynı zamanda firmanın net karı üç çeyrek üst üste 1 milyar Dolar’ın üzerinde değer gösterdi. Bu senenin ikinci çeyreğindeki değerleri ile beraber hesaplanan Amazon, geçen senenin aynı dönemine bakıldığı zaman %39,4 oranında bir artış yaparak 52,89 milyar Dolar değerine çıkmıştır. Amazon, 2018 Nisan ayında ücretsiz kargo imkanı sunduğu üyelerinin sayısının 100 milyonu aştığını belirtti. Türkiye pazarında da piyasaya girmek isteyen Amazon, Eylül ayında İstanbul Levent’e açacağı ofisin açılış tarihini ertelediğini daha önceki günlerde duyurmuştuk.





PAYLAŞ