Amazon'un Alexa'sından ürkütücü gülme sesi - Haberler - indir.com

Amazon'un Alexa'sından ürkütücü gülme sesi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-08 18:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Sosyal Medya

Geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden yapılan bazı paylaşımlar Amazon'u zor bir duruma sokmuş, bunun bilinçli olarak yapıldığı iddia edilmişti. Artan şikayetler söz konusu olunca durum hakkında açıklama yapan Amazon Alexa ile alakalı olarak sosyal medyada dolaşan söylentileri doğruladı.

Amazon, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, akıllı asistanı ile sağlanan cihazların rahatsız edici gülme sesleri çıkardığını doğrulandı. Bir e-postada şirket temsilcisinin, "Bunun farkındayız ve düzeltmek için çalışıyoruz." Dediği öne sürüldü.

 

Örneğin, Twitter kullanıcısı CaptHandlebar, Alexa'nın "mutfakta olduğum sırada rastgele"  adı altında bir video yayımlayarak Alexa'nın aniden gülme sesleri çıkarıp kitlendiğini iddia etti. Bu iddia sayılarını hiçte azımsanacak rakamlar olarak yer almıyor. Konu hakkında net bir açıklamada bulunmayan Amazon'un Alexa'yı kontrol edemediği iddia edildi.

Twitter üzerinden yoğun tepki alınan konu hakkında yürütülen çalışmalar gizliliğini koruyor. Amazon bunun üzerinde çalışırken hali hazırda tartışılan yapay zeka istilası konusu yeniden gündeme geldi. Araştırmacılar Alexa'nın sadece bir başlangıç olduğunu, yapay zekaların çok yakın bir zamanda kontrolden çıkarak insanlık için büyük bir tehdit haline geleceğini vurguluyor. Amazon cephesinden ise Alexa'yı kontrol edemedikleri yönünde çıkan söylentilere herhangi  bir yanıt gelmedi.

Çıkan bu rahatsız gülme seslerinin konrol kaynaklı olmadığı, bazı kullanıcıların cihazlarına zararlı yazılımlar bulaşarak Alexa'yı etkisiz hale getirdiği ihtimali de az da olsa değerlendiriliyor.

Alexa ile ilgili yayımlanan videolardan birine buradan ulaşabilirsiniz: https://twitter.com/CaptHandlebar/status/966838302224666624

 





PAYLAŞ