Amazon'dan Yeni Veri Hizmeti: Textract - Haberler - indir.com

Amazon'dan Yeni Veri Hizmeti: Textract

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-30 14:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden birisi olan ABD merkezli şirket Amazon, yeni bir hizmeti olan Textract’ı duyurdu. Amazon Web Servisleri kapsamı altında kullanıcılara hizmet verecek olan Textract ile makine öğrenimi sistemi devreye giriyor. Bu yeni özellik ve makine öğrenimi özelliği sayesinde belgelerde yer alan içerikler çok daha hızlı ve kolay bir şekilde kategorize edilebilecek. Amazon’un bugün veri tabloları, formları ve metinleri gibi verileri ayrıştırmak için makine öğrenim teknolojili yeni bulut hizmeti Textract’ı tanıttı.

Amazon Textract Tanıtıldı

YouTube Gaming Uygulaması KapanıyorYouTube Gaming Uygulaması Kapanıyor

Bu sistem ortalama bir optik karakter tanıma sisteminden çok daha yetenekli olduğu belirtiliyor. Bu sistem bir dosya içerisinde tabloların yer aldığı ve bilgilerin sunduğu bağlamı ile beraber veri formlarındaki isim ve sosyal güvenlik numaraları ile fotoğraflanan makbuzların toplamı gibi birçok bilgilerini okuyabilecek. Textract bulut sistemi sigorta, sağlık ve finansal hizmetlere özgü çeşitli dosya biçimlerini de destekleyebilecek. Amazon tarafından ise bu yeni sistem hakkında “Textract” milyonlarca belge sayfasını sadece birkaç saat içinde doğru bir şekilde işleyebilir"  sözleri ifade ediliyor.  

Amazon, şuan için İngiltere’nin ulusal hava durumu hizmeti, Londra merkezli profesyonel hizmetler ağı PricewaterhouseCoopers ve Healthfirst ile robotik şirketler olan Blue Prism, Ripcord ve UiPath gibi şirketlerin Textract sistemini kullandığını ifade ediyor. Diğer yandan kar amacı gütmeyen Candor şirketi de banka hesap özetleri, ödeme taslakları ve vergi belgeleri gibi okunması gereken içeriklerde Textract sisteminden yardım alıyor.


Zararlı Mobil Bankacılık Uygulamaları %58 Oranında ArttıZararlı Mobil Bankacılık Uygulamaları %58 Oranında Arttı
iOS Uygulamaları Kullanıcı Verilerini Mi Paylaşıyor?iOS Uygulamaları Kullanıcı Verilerini Mi Paylaşıyor?

PAYLAŞ