Amazon'dan Spotify'a Rakip Olacak Yeni Müzik Uygulaması - Haberler - indir.com

Amazon'dan Spotify'a Rakip Olacak Yeni Müzik Uygulaması

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-15 19:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Pazarın çevrimiçi müzik denildiği zaman akla gelen ilk ismi olan Spotify servisi için rakipler artmaya devam ediyor. Şimdi ise Amazon, doğrudan bir rekabete girmek için yeni bir çevrimiçi müzik servisi kurmaya hazırlanıyor. Bildboard kaynaklı habere göre şirketin yeni ücretsiz bir müzik platformu sunması bekleniyor. Ücretsiz olacak bu yeni müzik servisi reklam destekli olarak karşımıza çıkacak. Söylentilere göre Amazon bu servisinde kullanıcılara kısıtlı bir katalog sunacak. Ayrıca Amazon’un Echo hoparlör sahiplerine özel olarak ücret ödemeden müzik dinleme özelliğini bu servisinde sunması da amaçlandığı düşünülüyor.

Amazon’dan Yeni Müzik Dinleme Servisi Geliyor

Spotify, podcast için önemli bir adım attıSpotify, podcast için önemli bir adım attı

Ücretsiz tarafta kullanıcılara sunulacak kataloğun büyüklüğü henüz belli olmuş değil. Ancak Amazon’un bazı plak şirketlerine dinleme başına para ödeyeceği ve bu ödenecek para ile dinletilecek reklam sayısının bağımsız olacağı ifade ediliyor. Amazon cephesinden ise henüz bu iddialara yönelik bir açıklama gelmiş değil. Amazon’un hali hazırda ücretli müzik servisleri olan Prime Music ve Music Unlimited servisleri bulunuyor. Bu servisleri için 2018’in sonu ile beraber 20 milyonluk bir abone sayısına erişmiş durumda. Fakat servislerin güncel dinleyici rakamları henüz bilinmiyor.

Prime Music servisi ihtiyaçtan daha çok ekstra bir platform olarak kullanıcı karşısına çıktığı biliniyor. Spotify’a rakip olarak ise Amazon ücretsiz bir müzik servis deneyimi sunmayı hedefliyor. Ayrıca Echo kullanıcılarına servis ücretsiz verileceği için bu hoparlöre olan ilginin de artırılması hedefleniyor.


İlgili uygulamalar
Spotify kullanıcılarına daha fazla kişisel liste sunuyorSpotify kullanıcılarına daha fazla kişisel liste sunuyor
Spotify’dan Game of Thrones müzik trendleri!Spotify’dan Game of Thrones müzik trendleri!

PAYLAŞ