Amazon'a şok suçlama! - Haberler - indir.com

Amazon'a şok suçlama!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-11 17:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Bilindiği üzere Dünyaca ünlü çevrimiçi bir alışveriş sitesi olan Amazon yapılan bir araştırmaya konu oldu. 2 sivil toplum kuruluşu tarafından yapılmış olan araştırma dahilinde Amazon sitesinin ırkçı ürünler satarak kendilerine maddi kaynak sağladıkları söylendi. Dünya'nın en büyük çevrimiçi sitesinin bu denli bir kazanç sağlaması tüm dünyada tepkilere neden olmuş durumda. Birleşik Devletler merkezli sivil toplum kuruluşları olan Partnership for Working yani Çalışan Aileler için ortaklık ve Action Center on Race and the Economy ( Irk ve Ekonomi üzerine eylem merkezi ) araştırmayı yapan iki kuruluş. Yapılan araştırma dahilinde ırkçı grupların Amazon sitesi vasıtasıyla çeşitli ırkçı semboller bulunan kitapları, aksesuarları, tekstil ürünlerini, ve militarist ürünleri satarak kendi bünyelerine maddi kaynak sağlıyorlar. Bunun yanı sıra satılan ürünlerin Nazi yanlısı örgütlere ait olduğu gözlemleniyor. Müslüman ve Yahudi karşıtı örgütlerinde alışveriş sitesi vasıtasıyla bünyelerine maddi kaynak sağladıkları söyleniyor.

Bu araştırmaların toplum ile paylaşılmasının ardından Amazon sitesinin yapmış olduğu bir açıklamada Nazi sempatizanı oldukları tespit edilen sitelerin kaldırıldığını belirterek, site kurallarına uymayan tüm mağazalara yönelik işlem yapılması için kolların sıvandığı belirtildi.

Amazon alışveriş sitesinin ise bu örgütlere karşı ırkçılık karşıtı politikalarının az olması ve yapılacak olan işlemlerin yavaş ilerlemesini araştırma raporunda dile getirildi. Bunun yanı sıra sivil kuruluşlar Amazon sitesi tarafından bu örgütlere ve ırkçılık üzerinden para kazanarak büyümeyi hedefleyen mağazalara gereğinin yapılmasının gerektiğinin öngörüsünde bulundu.  İki kuruluş, ırkçılık ve farklı dinlere olan nefreti, şiddeti yansıtan, dini hoşgörüsüzlüğü öven , bu durumları tavsiye eden mağazaların yasaklanmasına dair çalışma yapılmasını da tavsiye etti.

 





PAYLAŞ