Amazon, YouTube ile rekabete girecek platformunu duyurdu - Haberler - indir.com

Amazon, YouTube ile rekabete girecek platformunu duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-17 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Video seyretme platformları her geçen gün daha da yaygınlaşmaya devam ediyor. Özellikle de YouTube ve Netflix tarafından kontrol edilen bu pazara her geçen gün bir yenisi daha eklenmeye devam ediyor.  Bunlar arasında Dİsney+ gibi birkaç tanesi başarıyla devam ederken, birçoğu da unutulmak üzeredir. Bu pazara en son dahil olan şirket ise zaten rekabetin baş karakterlerinden Amazon oldu. 

Şirketin ücretsiz içerikler sunan bu yeni video seyretme platformu Amazon Mini TV'yi kullanıcıların beğenisine sundu. Şu an da Prime Video adlı bir dizi ve film izleme hizmetine sahip olan şirket, bu hamlesi ile daha kısa içerikler arayan kullanıcıları kendine çekmek adına planlar kurmaya başladı. . 

Amazon Android tasarımı değiştiAmazon Android tasarımı değişti

Amazon Mini TV, pazarın güçlü rekabetleri arasında

Şu an için sadece Hindistan üzerinden ulaşılabilir olan Amazon Mini TV, alışveriş uygulamasının içinden ulaşım sağlanıyor. Ayrı bir platform olmaktan daha çok alışveriş kategorilerinden biri gibi gözüken bu yeni servis, genellikle YouTube ve buna benzer platformlar için çıkmış olan eski içerikleri kapsıyor. Bunun yanı sıra güzellik ve moda ile ilgili videoları, teknoloji haberleri, yemek pişirme programları ve Hindistan'da popüler olarak kullanıcıların içerikleri platformda yer alıyor. Amazon Mini Tv içi gelecek günlerde daha fazla özel içeriğin sunulacağını dile getiren şirket, şu an için ne yazık ki kesin bir tarih vermedi. Bu hamlesiyle Hindistan'daki popüler video platformu Flipkart ile direk olarak rekabet içerisinde olan Amazon, Walmart'ın sahibi olduğu bu şirketin gücünü elinden almak istiyor. Aynı zamanda platformda uygulama içinden ulaşım sağlamasının daha fazla kişinin alışverişe yönelmesine ihtiyacı olacağı düşünülüyor. Mini TV'nin farklı bir pazarda yer alıp almayacağı ise şu an için bilinen bir durum değildir. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler sadece bu kadardır. Gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin gelmesi bekleniyor. 

 


Amazon Luna'da yeni görüntü seçenekleri geldiAmazon Luna'da yeni görüntü seçenekleri geldi
Amazondan'dan Türkiye'ye büyük yatırımAmazondan'dan Türkiye'ye büyük yatırım
Amazon Echo Buds tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatıAmazon Echo Buds tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ