Amazon yeni bir suçlamayla karşı karşıya - Haberler - indir.com

Amazon yeni bir suçlamayla karşı karşıya

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-11 21:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Amazon yeni bir suçlamayla karşı karşıya kaldı. Avrupa Komisyonu Rekabetten Sorumlu Komisyon Üyesi Margrethe Vestager, Amazon'u inceleme altına aldı.

Son dönemlerde teknoloji dünyası dev şirketlere yöneltilen suçlamalarla çalkalanıyor. Pek çok şirketin Avrupa Komisyonu tarafından soruşturulduğu bu dönemden Amazon’da nasibini alan şirketler arasına girdi. Yetkililer, Amazon'un sahip olduğu piyasa hakimiyetini kullandığını ve bu durumun perakendecilik sektörüne zarar verdiğini ileri sürdü. Amazon ise suçlamaları tümüyle reddetti.

Amazon Luna erken erişime açıldıAmazon Luna erken erişime açıldı

Avrupa Komisyonu Rekabetten Sorumlu Komisyon Üyesi Margrethe Vestager Amazon’un pazar hakimiyetin kötüye kullandığını öne sürdü. Vestager'in iddialarına göre Amazon, piyasa hakimiyeti ve verileri aktif bir şekilde kullanıyor. Bu da internet üzerinden satış yapan diğer işletmeleri ve küçük satıcıları bitiriyor. Avrupa Birliği, Amazon'u bir pazar yeri olarak hem satıcılar hem de ticaretle uğraşanlar için mercek altına aldı.

Amazon kapsamlı bir incelemeden geçecek

Aslına bakarsanız Margrethe Vestager, Amazon'un bulaşmak isteyeceği en son isimlerden biri. Çünkü Vestager, dünyanın en zorlu antitröst uygulayıcılarından bir tanesi arasında yer alıyor. Margrethe Vestager konuyla ilgili açıklamalarında Amazon gibi hem ticaret yapan hem de diğer satıcılara fırsat veren şirketlerin, satıcılıkla yöneticilik arasındaki dengeyi kurması, rekabeti sağlaması gerektiğini vurguluyor. 

AB Amazonu inceleme altına aldı
Amazon ise yaptığı açıklamalarda bu suçlamanın asılsız olduğunu belirtiyor. Bunun nedenini ise Amazon'un küresel perakendecilik sektörünün yüzde 1'den az olmasına bağlayan şirket, hizmet verdikleri her ülkede kendilerinden daha büyük perakendecilerin bulunduğunu savunuyor. Ancak Margrethe Vestager Amazon’la ilgili duruma takılmış gibi görünüyor.

Avrupa Birliği, Amazon'un iddiaları reddetmesine rağmen inceleme yapmakta kararlı. Yetkililerin açıklamalarına göre Amazon, kendi platformu üzerinden yapılan satışların tümüyle ilgili bilgileri kullanıyor. Bu noktada özellikle rakip şirketlerin verilerini kullandığı söylenen Amazon’un, kendi ürünlerine ulaşmayı kolaylaştıracak adımlar attığı öne sürülüyor. Yetkililere göre oldukça hassas olan bu bilgilerin bu amaçla kullanılmaması gerekiyor. Yapılan açıklamalar doğrultusunda Margrethe Vestager’ın Amazon’un yakasından kolay kolay düşmeyeceğini söyleyebiliriz. Önümüzdeki günlerde Amazon’a soğuk terler döktürecek olan Margrethe Vestager, şirketi iyice incelemeden dosyayı kapatmayacak gibi duruyor. Amazon’un soruşturması hakkındaki gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Rtük'ten Netflix ve Amazon Prime hakkında yeni açıklamaRtük'ten Netflix ve Amazon Prime hakkında yeni açıklama
Amazfit GTS 2 Mini akıllı saat tasarımı ve özellikleri sızdırıldıAmazfit GTS 2 Mini akıllı saat tasarımı ve özellikleri sızdırıldı

PAYLAŞ