Amazon, ürünleri manipüle eden 20.000 yorumu sildi - Haberler - indir.com

Amazon, ürünleri manipüle eden 20.000 yorumu sildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-11 14:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Bilindiği gibi bir ürün için yapılan yorumlar ve incelemeler onu satın alacak olan potansiyel müşteriler için büyük önem arz ediyor. Bunlar bilindik insanlar olduğu zaman işler daha da değişik bir duruma geliyor. Bu bağlamda Amazon, İngiltere'deki en iyi 7 yorumcudan gelen yaklaşık 20.000 adet yorumu tamamen sildi. Bunun arkasında yatan ana neden ise incelemeler yapan kişilerin, ürünlere koşulsuz şartsız bir şekilde beş yıldız vermesiydi. Bu kişilerin beş yıldız garantili incelemeler karşılığında firmalardan ücretsiz bir şekilde ürünler aldığı vurgulanıyor.

Amazon’un başı ücretsiz ürünler karşılığında yapılan incelemeler nedeniyle dertte.

Amazon tarafından yapılan bu eylem, Financial Times tarafından Amazon'un en çok bilinen 10 Birleşik Krallık hesabından 9 tanesini içeren "şüpheli etkinlik" araştırmasının ardından geldi. Araştırmaların ardından yorumcu Justin Fryer da dahil olmak üzere İngiltere’deki en bilindik 7 hesabın inceleme geçmişi kaldırıldı.

Türkiye'de satışa çıkan Xiaomi Mi 1S elektrikli scooter özellikleri ve fiyatıTürkiye'de satışa çıkan Xiaomi Mi 1S elektrikli scooter özellikleri ve fiyatı

Fryer’ın Amazon’un İngiltere sitesine yaptığı katkılar, son zamanda gündemde olan elektrikli scooter incelemelerinden spor salonu ekipmanlarına kadar çeşitlilik içeriyordu ve öğelerin çoğu az bilinen Çinli şirketlerden geliyordu. Bu kişi yaklaşık olarak dört saatte bir beş yıldızlı inceleme yazıları yayınladı ve yalnızca Ağustos ayında 15.000£ değerinde ürün inceledi.

Fryer ve diğer farklı isimlerin yaptığı olumlu inceleme puanları karşılığında ise ürünlere ücretsiz bir şekilde sahip oldukları düşünülüyor. Amazon ise bir süredir sahte yorumlar ile boğuşuyor. Covid-19 pandemisi ise insanların fiziksel mağazalardan uzaklaşmalarını sağlarken çevrimiçi mağazalara daha çok yönlendirmiş durumda.  Bir Amazon sözcüsü yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

Amazon müşterilerinin gördükleri incelemelerin gerçek ve alakalı olduğunu bilerek güvenle alışveriş yapmasını istiyoruz.

Financial Times ise İngiliz yorumcuların (inceleme yapan kişiler) %90’ında şüpheli etkinlik kanıtları bulduğunu söylüyor. Bu sebeple Amazon’un önünde uğraşması gereken daha çok iş var gibi görünüyor.



PAYLAŞ