Amazon Türkiye'nin teslimat sistemi nasıl işliyor - Haberler - indir.com

Amazon Türkiye'nin teslimat sistemi nasıl işliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-20 19:55:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Uzun bir süredir Türkiye'de faaliyet göstermesi beklenen Amazon dün fiilen faaliyet göstermeye başladı. Faaliyet göstermesi ile beraber birçok okurumuzun kafasında e-ticaret devi olan Amazon'un ülkemizdeki işleyişi nasıl olacak merak konusu oldu. Bizde değerli okurlarımızın bu merakını gidermek için bildiklerimizi aktaracağız. 

2 çeşit teslimat seçeneği var

Standart teslimat ve ekspres teslimat olmak üzere iki farklı şeçenekte teslimat sunan Amazon, teslimat konusunda MNG Kargo ve AGT Kurye ile anlaşmış durumda. Ekspres teslimat sınırlı bölgeler için mevcutken standart teslimat büyük şehirden kırsal kesime kadar her yere teslimat gerçekleştiriyor. Şayet ekspres teslimattan faydalanmak isteyen bir Amazon müşteri iseniz alışverişinizi yaparken teslimat seçimi sırasında ekspres teslimatı seçmeniz gerekiyor. Ekspres teslimat seçen müşteriler şayet Ankara, İstanbul ya da Bursa'da oturuyorsa 1 iş günü içerisinde teslimatı gerçekleşiyor. Fakat burada oturmuyorsa diğer illere 2 iş günü içerisinde kargosu ulaşıyor. Eğer kırsal kesimde oturan bir Amazon müşterisi iseniz ne yazık ki ekspres teslimattan faydalanamıyorsunuz. Bunun için standart teslimat seçmeniz gerekiyor. 

Standart teslimat pazartesi ile cumartesi günleri açık

Ekspres Teslimat ise sadece Türkiye'deki uygun teslimat adresi için sunulan bir hizmet olarak görünüyor. Sadece sipariş özeti sayfasında yer alan bu kargo seçeneği belli başlı ürünlerde geçerli oluyor. Bir diğer teslimat türü olan standart teslimat ise size verilen son tarihe kadar Pazartesi ile Cumartesi günleri arasında geçerli. Resmi ve ulusal tatillerde birde pazar günleri bu teslimat geçerli olmuyor. Ayrıca satıcı tarafından özel olarak müşterilere sunulmadığı sürece ekspres kargo teslimatı bulunmuyor.  

 

 





PAYLAŞ